Professionalisering voor ib’ers

Tijd voor ontwikkeling!

Intern begeleiders hebben een belangrijke rol in het vormgeven van goed onderwijs op hun school. Deze bijzondere tijd vraagt om nieuwe ideeën en oplossingen, maar biedt ook ruimte en behoefte om stil te staan bij de huidige praktijk. Wij dagen u hier graag toe uit!

Wij bieden u de kans om samen met ons te professionaliseren. In 6 filmpjes nemen we u gedurende drie weken mee in verschillende theorieën rondom het werk als ib’er. Zo werken we aan de thema’s kwaliteitszorg, een systemische blik op de organisatie, mijn plek als ib’er, denken in driehoeken en veranderkunde. Ieder filmpje kunt u kijken op het moment dat u het beste uitkomt. Bij elk filmpje ontvangt u een verwerkingsopdracht die uitdaagt om naar uw eigen werksituatie te kijken. “Hoe is dit voor mij en mijn school?”  

Bekijk de video

Contact met de docenten

Gedurende het traject plannen we 2 keer een gezamenlijk webinar of een conferencecall waarin we met elkaar de vragen rondom de theorie bespreken, de opdrachten bekijken en reflecteren op het eigen handelen. 

Onderling kennis uitwisselen

Tevens bieden we u een platform waar de deelnemers met elkaar contact kunnen hebben, vragen kunnen stellen en ideeën uit kunnen werken.  

Coachingsgesprek

Mocht u (aanvullend) behoefte hebben aan een individueel (digitaal) coachingsgesprek, dan kan dit natuurlijk.  

Volg deze opleiding wanneer het u uitkomt

U kunt deze online module in uw eigen tijd en op uw eigen locatie (thuis of op het werk) volgen. De hiernaast vermelde datum en tijden zijn fictief. De filmpjes en opdrachten worden in een periode van circa drie weken gedeeld met de deelnemers.

Doet u mee?

Wij hebben zin om aan de slag te gaan, doet u mee?

Ervaringen van deelnemers

Enkele reacties van deelnemers die deze online opleiding al hebben gevolgd:

 • Waar
  Online
 • Wanneer
  01-06-2022, 09:00 - 17:00
 • Organisatie
  B&T academie
 • Kosten
  Deze online opleiding geven we bij voorkeur incompany, aan een groep intern begeleiders van één organisatie. De prijs is op aanvraag. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat vanuit B&T.

Docenten