Coaches

Maak kennis met onze coaches

Bent u op zoek naar een coach die de onderwijswereld kent en begrijpt? Die weet wat uw vraagstukken zijn en snapt waar u naartoe wilt? En die begrijpt dat coaching in het onderwijs vraagt om stilstaan en reflectie? Dan bent u bij de coaches van de B&T academie aan het juiste adres.

Mark Ackermans

“Vanuit mijn opleiding als prestatiepsycholoog vind ik het altijd fascinerend hoe mensen tot prestaties komen. Op de weg naar succes, plezier en voldoening gaat het niet altijd vanzelf. Zo af en toe met aandacht kijken naar je eigen gedrag en patronen levert veel nieuwe kennis en inzichten op. Ik help u graag bij deze ontdekkingstocht. Dit doe ik door zonder oordeel te luisteren en telkens naar uw eigen inbreng te vragen. Welke overtuigingen zitten in de weg? Welke beelden heeft u bij de gewenste situatie? En wat kunt u doen om stappen te zetten in die verandering?”

Geke Bakker

“Leren en ontwikkelen als professional en een mooie, uitdagende loopbaan. Dat willen we allemaal wel! Tegelijk is het niet zo eenvoudig als het klinkt. Wie kent niet het gevoel dat lastige situaties terugkeren. Of dat het niet lukt om ruimte te maken en in beweging te komen voor een andere aanpak? Misschien heeft u vragen over een volgende of andere stap in uw loopbaan? Reflecteren op eigen handelen en opvattingen helpt nieuwe inzichten, taal en handelingsmogelijkheden te creëren. En ik ondersteun u daarin; samen met u onderzoek ik uw vraagstuk en gaan we ontwikkelingsgericht te werk. Waarderend, verwonderend en met interesse en humor.”

Jos van Elderen

“Vanuit mijn aandachtsgebieden binnen B&T heb ik het meeste contact met bestuurders en toezichthouders. In deze rollen heb ik ook persoonlijke ervaring. In het kader van coaching en sparring ligt mijn aansluiting met mensen in deze functies daarom het meest voor de hand (‘executive coaching’). Ik fungeer voor hen graag als klankbord en spiegel, zowel op aspecten als rolneming als in waardengeoriënteerde dilemma’s.”

Angela Giezen

“Loopt u ergens tegenaan in uw werk of persoonlijk leven waarin u beweging wilt brengen? Hebt u last van bepaalde patronen? Wilt u uzelf beter leren kennen en actief aan uw eigen ontwikkeling werken? Ik ga graag met u in gesprek. Mijn ervaring als docent en leidinggevende in het voortgezet onderwijs zet ik graag in om u met praktijkkennis van de onderwijscontext als coach te begeleiden. Als adviseur begeleid ik ook intervisiegroepen van startende leerkrachten, waarbij het in eerste instantie gaat om bewustwording om vervolgens te kunnen leren van en met elkaar.
Als coach stel ik vragen, spiegel uw gedrag en daag u uit om naar uzelf te kijken. De gesprekken die ik voer zijn ontwikkelingsgericht en ik ga uit van uw coachingsbehoefte.”

Henk Hendriks

“Op het kruispunt van coaching en sparring werk ik met bestuurders in het primair en voortgezet onderwijs. Dan gaat het vooral om vraagstukken op het gebied van loopbaan, professionalisering, en om dilemma’s waar bestuurders mee te maken krijgen. Als sparringspartner geef ik bijvoorbeeld advies over hoe landelijke ontwikkelingen vertaald kunnen worden naar uw onderwijsorganisatie.”

Jeroen van Huizen

“Samen op reis gaan en kijken naar het effect dat het verleden heeft op je gedrag van vandaag. Want antwoorden op je (levens)vragen liggen voor een belangrijk deel opgesloten in je eigen geschiedenis. In mijn werk  zorg ik voor verbinding, ga ik het ongemak niet uit de weg en ben ik op zoek naar de betekenisvolle vragen die beweging creëren.
Wat mij raakt in het begeleiden, coachen en trainen is de bereidheid van mensen om dat wat al zo lang van betekenis is opnieuw te onderzoeken. Uit ervaring kan ik zeggen dat er veel gebeurt als je dat punt bereikt. Het leren aannemen van dat wat ingewikkeld is, heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Ik geef dat graag door aan anderen in de wetenschap dat dit de kern van leren en ontwikkelen is.”

Caroline Offerhaus

“Sinds 1984 ben ik werkzaam in het onderwijs, eerst als leraar, later als onderwijskundig onderzoeker en ontwikkelaar. Vanuit die ervaring ben ik in staat individuele onderwijsprofessionals en -teams te ondersteunen bij allerlei vraagstukken. Ik luister en kijk, benoem wat ik hoor, voel en zie en help onderzoeken. Wat werkt en wanneer werkt dat? Wat gaat goed en wat wilt u veranderen? En wat heeft u daarvoor nodig? Mijn begeleiding is altijd gericht op progressie, mijn aandacht, rust en vragen helpen u tot inzichten te komen.”

Loes Peterse

“Ik heb 20 jaar ervaring als leerkracht, teamleider en directeur. Als coach weet ik die professionele expertise en mijn sterke communicatieve vaardigheden met humor in te zetten. Ik vraag altijd door en ben nieuwsgierig naar uw context en kwaliteiten. Aan de hand van diverse werkvormen en vanuit verschillende perspectieven onderzoeken we samen wat uw logische volgende stap is.”

Nienke Pol

“Nieuwsgierigheid, optimisme en vertrouwen in het vermogen van mijzelf en anderen om te leren, te groeien en te veranderen. Dit is wat mij kenmerkt als coach. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Dit maakt dat ik graag met anderen op zoek ga naar de juiste vragen en mogelijke antwoorden. Ik bied daarbij geen pasklare oplossingen. Wel mijn ervaring  als docent, beleidsmedewerker en leidinggevende in het (speciaal) onderwijs, mijn kennis en denkkracht, en mijn vermogen om goed te luisteren en vragen te stellen die u aan het denken zetten.”

Esther Uitman

“Elke (startende) leidinggevende in het onderwijs wil maximaal effectief zijn. Maar wat betekent het voor u, als mens, om écht leiding te geven aan een team van professionals? Om ‘voor de troepen te staan’ en oog te hebben voor al uw collega’s? Vanuit mijn achtergrond als docent en leidinggevende help ik u om uw persoonlijke effectiviteit als leider te ontwikkelen en vorm te geven. In uw dagelijks handelen, uw communicatie en uw kennis en vaardigheden op het terrein van HRM. Zodat u vanuit kracht en passie kan bijdragen aan gelukkige teamleden in een succesvolle organisatie.”

Pauline Zwaal-Arora

“Als coach begeleid ik professionele ontwikkeling om leiders en andere professionals in het onderwijs te ondersteunen bij vragen als: wie ben ik, wat drijft me en wat geeft energie? Welk aangeleerd of aan te leren gedrag ligt daar dichterbij of verder vanaf? Waar streef ik naar? Wat vraagt de omgeving van mij en hoe breng ik dat dichter bij mijn natuurlijke kunnen en willen? Hoe beïnvloed ik mijn omgeving en behaal ik mijn doelen vanuit mijn authenticiteit? Wat zijn mijn volgende stappen?”