Trainers

We stellen graag onze trainers/begeleiders voor. Het aanbod van de B&T academie wordt verzorgd door specialisten van B&T met regelmatige inzet van deskundigen uit ons uitgebreide netwerk.

Mark Ackermans

Mark is trainer/begeleider van:
>> De Broedplaats
>> Leergang kwaliteitszorg VO
>> Leergang kwaliteitszorg PO en (V)SO

“Wat maakt dat je juist nu en voor deze leergang hebt aangemeld? Welke leervraag heb je? Op welke manier is die vraag logisch? Het leren begint altijd bij de deelnemer zelf. Als trainer geeft het mij energie om mensen te helpen bij hun ontwikkeling, hun groei. Vanuit de leervraag start een zoektocht naar antwoorden. Een zoektocht die soms even ongemakkelijk kan zijn, omdat je niet direct de antwoorden vindt en je wellicht bewust wordt van zaken die je nog niet kent of kunt. Maar vaak ook een rijke zoektocht, omdat je nieuwe kennis, vaardigheden en inzichten opdoet en geïnspireerd raakt vanuit gesprekken met andere onderwijsprofessionals. In een coachende en onderzoekende rol probeer ik iedere deelnemer verder te laten komen in zijn of haar zoektocht en in ieders zoektocht ook continue het potentieel van de groep onderwijsprofessionals te benutten.”

Hannah Edelbroek

Hannah is trainer/begeleider van:
>> Leergang kwaliteitszorg PO en (V)SO

“Als trainer zoek ik continu de verbinding tussen de theorie en de dagelijkse praktijk van de deelnemers. Op welke manier sluiten deze op elkaar aan? Mijn ervaring als docent maakt dat ik mee kan bewegen met wat een groep nodig heeft en op basis daarvan geschikte werkvormen kan inzetten. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat deelnemers vooral ook veel van elkaar kunnen leren. Tijdens leergangen en trainingen stel ik daarom nieuwsgierige vragen en leg ik verbanden tussen de verschillende praktijken en contexten om deze vervolgens gezamenlijk te bespreken. Waar zitten raakvlakken en verschillen?”

Anouk Hendriks

Anouk is trainer/begeleider van:
>> Professionalisering voor intern begeleiders

“Als onderwijskundige vind ik het enorm boeiend om deelnemers zo optimaal mogelijk te laten leren: welke behoeften hebben de deelnemers en hoe sluiten wij als trainers en leergroep hier zo goed mogelijk op aan? Ik geloof er in dat mensen zich het meest ontwikkelen als ze nieuwsgierig zijn en zich laten verrassen door ervaringen van anderen. Als trainer stel ik vragen, zoeken we samen naar antwoorden, deel ik eigen kennis en stimuleer ik het delen van ervaringen in de leergroep. Zo komen we samen in de leergang tot een leuke, maar vooral waardevolle leerervaring.”

Jeroen van Huizen

Jeroen is trainer/begeleider van:
>> De Broedplaats
>> Leergang audits, reviews en visitaties in het onderwijs

“Samen op reis gaan en kijken naar het effect dat het verleden heeft op je gedrag van vandaag. Want antwoorden op je (levens)vragen liggen voor een belangrijk deel opgesloten in je eigen geschiedenis. In mijn werk  zorg ik voor verbinding, ga ik het ongemak niet uit de weg en ben ik op zoek naar de betekenisvolle vragen die beweging creëren.
Wat mij raakt in het begeleiden, coachen en trainen is de bereidheid van mensen om dat wat al zo lang van betekenis is opnieuw te onderzoeken. Uit ervaring kan ik zeggen dat er veel gebeurt als je dat punt bereikt. Het leren aannemen van dat wat ingewikkeld is, heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Ik geef dat graag door aan anderen in de wetenschap dat dit de kern van leren en ontwikkelen is.”

Caroline Offerhaus

Caroline is trainer/begeleider van:
>> Onderwijssafari flexibele leerroutes
>> Leergang kwaliteitszorg VO

“In mijn rol als trainer komen de onderzoeker, de coach en de vertaler in mij samen. De start is altijd jouw onderwijspraktijk: Wat is je leervraag? Van daaruit begeleid en faciliteer ik het leren door gebruik te maken van de beschikbare (kwalitatieve en kwantitatieve) gegevens, ze met elkaar te duiden en je perspectief te verrijken vanuit concepten en onderzoek. Om vervolgens tot conclusies of besluiten te komen en die voor jou toepasbaar te maken. Door met elkaar te leren in groepen krijg je daarmee naast mijn ervaring en expertise ook die van de overige deelnemers aangereikt.

Loes Peterse

Loes is trainer/begeleider van:
>> De Ontdekking
>> Professionalisering voor intern begeleiders

“Vanuit mijn jarenlange ervaring in het onderwijs (als leerkracht, teamleider, directeur en als docent/ trainer) weet ik welke uitdagingen er bij leren en ontwikkelen horen en ook hoe leuk leren kan zijn. Als docent reik ik je graag nieuwe kennis en perspectieven aan zodat jij in beweging kunt komen en tot nieuwe inzichten komt. Ik vraag altijd door en ben nieuwsgierig naar jouw context en kwaliteiten. Samen onderzoeken we wat een logische volgende stap is in jouw ontwikkeling of in de ontwikkeling van jouw organisatie.”

Nienke Pol

Nienke is trainer/begeleider van:
>> Leergang audits, reviews en visitaties in het onderwijs
>> Leergang kwaliteitszorg PO en (V)SO
>> Leergang kwaliteitszorg VO
>> MD-trajecten

“Nieuwsgierigheid, optimisme en vertrouwen in het vermogen van mijzelf en anderen om te leren, te groeien en te veranderen. Dit is wat mij kenmerkt als coach. Ik ben geïnteresseerd in wat mensen beweegt. Dit maakt dat ik graag met anderen op zoek ga naar de juiste vragen en mogelijke antwoorden. Ik bied daarbij geen pasklare oplossingen. Wel mijn ervaring als docent, beleidsmedewerker en leidinggevende in het (speciaal) onderwijs, mijn kennis en denkkracht, en mijn vermogen om goed te luisteren en vragen te stellen die u aan het denken zetten.”

Marieke Reuter

Marieke is trainer/begeleider van:
>> De Ontdekking
>> MD-trajecten

“Leren klinkt mooi, maar met momenten is het ook hard werken en confronterend. Ik sta graag naast mensen die dit spel aan (durven) gaan en zichzelf en daarmee hun omgeving een stap verder helpen. Daarbij zoek ik naar scherpte en verdieping. Verbinding is hierin belangrijk voor mij, leren doe je niet alleen. Het creëren van een leergroep, de verbinding met de dagelijkse praktijk, humor en een stukje realisme zorgen dat lucht en leren hand in hand gaan.”