De Ontdekking

Vierdaagse in persoonlijk leiderschap, voor directeur-bestuurders van eenpitters in het PO

Als leidinggevende krijgt u in uw carrière diverse instrumenten aangereikt. Hoe u aan die instrumenten betekenis geeft in uw dagelijks handelen, daarvan bent u de regisseur. Zo zorgt u vanuit uw persoonlijk leiderschap voor verbinding tussen u zelf en de context, de ambities en het gedrag van de mensen om u heen. Dit is voor ons de kern van de ontdekking, dit is de kern van persoonlijk leiderschap.

Tijdens De Ontdekking verdiept en verbreedt u uw visie en uw handelen met betrekking tot persoonlijk leiderschap. Tijdens een vierdaagse leergang onderzoekt u samen met de andere deelnemers de persoon achter de leidinggevende (wie ben ik?), welke drijfveren u bewegen (wat wil ik?) en welke leiderschapsvaardigheden u inzet en passend zijn in uw context (wat doe ik? en wat kan ik?). We verbreden uw positie als regisseur door verschillende perspectieven praktisch en toepasbaar met u te delen, ondersteund door tijdelijke medereizigers op de ontdekking (gastsprekers en mede deelnemers). Omdat we geloven in contextrijk leren met reflectie doen we dit niet op één locatie. We verplaatsen ons te voet gedurende vier dagen zodat reflectie, beweging en nieuwe kennis zich organisch afwisselen.

Wandelen leent zich uitstekend voor het hebben van een moeilijk gesprek. Je stimuleert er namelijk de prefrontale cortex mee, de plek in je hersenen waar redenerend vermogen en zelfreflectie ontstaat. Daarnaast werkt het als een mooie remming op stress. Je bent daarom kalm en zult minder opgefokt zijn wanneer iets je niet bevalt.

(bron: Erik Scherder, Nu.nl; 2019)

Hoe ziet De Ontdekking er praktisch uit?

Om deel te nemen aan deze leergang is het belangrijk dat u in staat bent, en er plezier in heeft, om 16 kilometer op een dag te lopen. Dat u de uitdaging ziet om de natuur en de omgeving te betrekken in uw leren en nieuwsgierig bent naar wat elke dag u brengt. Wilt u meer weten over het programma? Vraag dan via dit formulier het uitgebreide programma op.

Data

De Ontdekking vindt plaats van 17 mei t/m 20 mei 2022.
Deze leergang bieden we ook op maat aan (incompany).

Herregistratie schoolleidersregister PO

De Ontdekking is als ’vooraf gewaardeerde activiteit’ opgenomen in het Schoolleidersregister PO bij het professionaliseringsthema ‘Persoonlijk leiderschap’. Schoolleiders die deze leergang volgen, kunnen hiermee het betreffende thema (35 punten) afronden voor hun herregistratie.
Actuele informatie over herregistratie in het Schoolleidersregister PO vindt u in dit artikel.

 • Waar
  B&T, Krijn Taconiskade 418, 1087 HW Amsterdam
 • Wanneer
  17-05-2022, 09:00 - 22:00
  18-05-2022, 09:00 - 22:00
  19-05-2022, 09:00 - 22:00
  20-05-2022, 09:00 - 22:00
 • Organisatie
  B&T academie
 • Programma

  De Ontdekking is een verdiepend vierdaags programma voor leidinggevenden in het onderwijs; deze editie is gericht op directeur-bestuurders van eenpitters in het PO.

 • Kosten
  De kosten voor De Ontdekking bedragen € 2.950,-. Deze prijs is inclusief 3 overnachtingen, plus ontbijt, lunch en diner voor 4 dagen.
 • Inschrijven

  Inschrijven kan via deze pagina.

 • Voorwaarden
  • Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van ontvangst.
  • De Ontdekking vindt plaats bij minimaal 10 deelnemers
  • U kunt uw aanmelding tot twee weken voor aanvang van deze leergang kosteloos annuleren. Daarna worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Begeleiders