Digitaal ‘spreekuur’ overhead

Neem deel aan onze kosteloze digitale sessie over de (her)inrichting van overhead

 -  Joost Janssen, Giel van der Heijden  -  Overig

B&T begeleidt regelmatig brainstormsessies over bijvoorbeeld de (her)inrichting van overhead. We brengen onderwijsprofessionals fysiek samen en gebruiken energieke werkvormen om met elkaar tot inzichten en verbeteringen te komen. Dit kan incompany en middels open inschrijving. Vanwege de coronacrisis doen we dit nu op een andere manier.

B&T organiseert een digitaal spreekuur om u daarbij gericht verder te helpen. Tijdens dit spreekuur kunt u – op een moment dat u schikt – onze digitale vergaderzaal kosteloos betreden. We bespreken dan samen uw vraagstukken – of ten minste uw ambities – op het gebied van overhead. Mogelijk zoekt ook u naar mogelijkheden om de inrichting en uiteindelijk werking van uw overhead (of staf, of ondersteunende diensten) te optimaliseren.
De adviseurs Joost Janssen en Giel van der Heijden zitten dan klaar om uw vragen over (her)inrichting van de overhead in uw onderwijsorganisatie te bespreken. Joost en Giel zijn auteurs van het recent gepubliceerde whitepaper ‘Overhead doelgerichter organiseren – Naar een passend herontwerp van ondersteunende diensten’. In deze whitepaper staat beschreven:

  • Denkmodel voor (her)ontwerp van ondersteunende diensten
  • Bouwsteen 1: behoeften aan overhead(taken)
  • Bouwsteen 2: kwaliteit van de dienstverlening
  • Bouwsteen 3: organisatie-inrichting
  • Bouwsteen 4: personele capaciteit

Groepsgesprek

Het gesprek is plenair: u neemt deel aan een groepsgesprek. Dit zorgt ervoor dat u ook van elkaars inrichting van – en inzichten over – het slim organiseren van overhead kunt leren. Wij verzorgen een korte inleiding en toelichting op ons whitepaper, waarbij we ingaan op het ‘denkmodel’, de individuele bouwstenen (hoe ziet de bouwsteen eruit?, hoe kan ik deze bouwsteen toepassen?, wat levert dit mogelijk op?) en hun onderlinge samenhang. Daarna vervullen wij graag een dubbelrol: we zijn facilitator van uw onderlinge gesprek én tevens (desgewenst) vraagbaak.

Aanmelden

Heeft u interesse in kosteloze deelname aan dit digitale spreekuur waarin we gaan brainstormen, vul dan dit formulier in. Dan nemen wij contact met u op om deze sessie in te plannen.  Voordat het gesprek plaatsvindt ontvangt u via de e-mail de whitepaper ‘Overhead doelgerichter organiseren – Naar een passend herontwerp van ondersteunende diensten’.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.