Handreiking bovenschoolse kwaliteitszorg

Onlangs verschenen bij de PO-Raad

Kwaliteitszorg moet zich (ook) afspelen op het niveau van het schoolbestuur. Dat schrijft PO-Raad-voorzitter Rinda den Besten in het voorwoord van het onlangs door de PO-Raad gepubliceerde boek ‘Handreiking bovenschoolse kwaliteitszorg’. Een praktische handreiking voor iedereen die zich bovenschools bezighoudt met kwaliteitszorg en meer wil weten over het sturen op onderwijskwaliteit.

voorkant_handreiking_bovenschoolse_kwaliteitszorg

Het boek Handreiking bovenschoolse kwaliteitszorg, dat in opdracht van de PO-Raad geschreven werd door B&T-adviseur Harm Klifman, draagt bij aan het verbeteren van kwaliteitszorg binnen schoolbesturen. Het boek biedt een overzicht van verschillende opdrachten en vaardigheden die voor een goede uitoefening van kwaliteitszorg nodig zijn.

Inhoud

Achtereenvolgens wordt in het boek ingegaan op: een definitie van kwaliteitszorg, de ontwikkeling van kwaliteitszorg in het onderwijs, de medewerker kwaliteitszorg, de plaats van de kwaliteitszorgmedewerker in de organisatie en de vaardigheden van kwaliteitszorgmedewerkers. Het afsluitende hoofdstuk ten slotte bevat een praktisch overzicht van relevante bronnen (boeken, groepen en websites) voor iedereen die zich in het primair onderwijs met kwaliteitszorg bezighoudt.

Download

U kunt het boek Handreiking bovenschoolse kwaliteitszorg hier kosteloos downloaden van de site van de PO-Raad.

Ook interessant: Leergang kwaliteitszorg PO

Auteur Harm Klifman is tevens een van de kerndocenten van de B&T-leergang kwaliteitszorg PO. Tijdens de volgende editie van de deze succesvolle leergang komend najaar zal het nieuwe boek van de PO-Raad zonder twijfel op de literatuurlijst staan. Meer weten over de leergang? Lees dan hier verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.