Het basisonderwijs zoekt schoolleiders. Wil jij het verschil maken?

Meld je aan voor de Oriëntatiebijeenkomst voor zij-instromers op 5 april in Amsterdam!

 -  Mark Wassenaar  -  Academie

Heb jij leidinggevende ervaring en speel je al een tijdje met de gedachte deze in te zetten in het basisonderwijs? Een mooie maar ook flinke stap die ongetwijfeld de nodige vragen oproept. Over het basisonderwijs, het vak en natuurlijk over hoe dit aansluit bij jouw mogelijkheden en wensen. Kom voor de antwoorden naar onze Oriëntatiebijeenkomst voor zij-instromende schoolleiders op woensdag 5 april in Amsterdam.

Tijdens de Oriëntatiebijeenkomst kom je alles te weten over de éénjarige route naar het schoolleiderschap in het basisonderwijs, die B&T aanbiedt in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie (TML). De basis van die route is de opleiding Vakbekwaam schoolleider voor zij-instromers. Kernopleider Robert Mentink gaat tijdens de bijeenkomst uitgebreid in op de vraag: wat houdt dat eigenlijk allemaal in, schoolleider zijn in het primair onderwijs? Wat betekent het om leiding aan een schoolteam te geven, wat vraagt het van me, kan ik het, wil ik het? Verder vertelt een zij-instromende schoolleider over zijn/haar ervaringen in het onderwijs en op de opleiding.

Loopbaantraject in één dag

Deelnemers aan de Oriëntatiebijeenkomst krijgen vooraf een uitgebreide vragenlijst toegestuurd, de Talenten Motivatie Analyse (TMA). De TMA is een persoonlijkheidsmeting en een instrument om jouw drijfveren als bouwstenen van je persoonlijkheid in kaart te brengen. Je vult deze lijst thuis in en bespreekt de uitkomsten in een persoonlijk TMA-gesprek na afloop van de Oriëntatiebijeenkomst of, in overleg, op een ander moment. Op basis hiervan krijg je van B&T een ontwikkelingsgericht advies over jouw persoonlijke route naar het schoolleiderschap. Is het verstandig om de overstap al dan niet te maken? En zo ja: welke extra modules boven op het minimale jaarprogramma zijn voor jou van belang? De Oriëntatiebijeenkomst, de TMA en het advies vormen bij elkaar een soort loopbaantraject in één dag.

Opleiding

Deelnemers die een positief advies krijgen, kunnen zich aanmelden voor de intake van de opleiding Vakbekwaam schoolleider voor zij-instromers. Deze opleiding bereid je voor op de onderwijspraktijk en op leidinggeven aan onderwijsteams. Zo leer je onder meer sturing te geven aan complexe processen. Met je leidinggevende ervaring in een andere sector én met deze opleiding kun je een zinvolle bijdrage leveren aan onderwijsvernieuwing en leidinggeven aan onderwijskwaliteit en -ontwikkeling. De basis van de opleiding is de door het Schoolleidersregister PO gecertificeerde opleiding Leidinggeven aan schoolontwikkeling II (vakbekwaam schoolleider in één jaar). B&T verzorgt daarbovenop een aantal opleidingsdagen over leidinggeven aan kwaliteitsontwikkeling en biedt persoonlijke begeleiding op maat.

Programma 5 april

Voorafgaand aan de Oriëntatiebijeenkomst vul je de uitgebreide TMA in. Ook stuur je je cv op en een aantal vragen die in jouw verkenning van belang zijn. De bijeenkomst duurt van 9.30-12.30 uur en bestaat uit deze onderdelen:

  • Inleiding door Robert Mentink over schoolleider zijn in het primair onderwijs. Wat is het, kan ik het en wil ik het?
  • Een zij-instromer vertelt over zijn/haar ervaringen in het basisonderwijs en met de opleiding.
  • Pauline Zwaal-Arora vertelt wat B&T voor jou kan betekenen, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een (betaalde) leerwerkplek of een baan? En wat moet/kun je zelf doen?

Robert Mentink is managing partner en kernopleider van TML. Pauline Zwaal-Arora is directeur B&T werving & selectie en heeft jarenlange ervaring in coaching en met de TMA.

Toeleiding naar een baan

Als je, na een positief advies en een geslaagde intake, wordt toegelaten tot de éénjarige opleiding Vakbekwaam schoolleider voor zij-instromers, ondersteunt B&T je actief bij de toeleiding naar een baan in het basisonderwijs. Hierbij maken we gebruik van de jarenlange expertise en het uitgebreide netwerk van B&T werving & selectie.

Meld je aan!

Ben je enthousiast? Klik op onderstaande button om je direct aan te melden voor de Oriëntatiebijeenkomst voor zij-instromende schoolleiders op woensdag 5 april in Amsterdam (Krijn Taconiskade 418, 1087 HW). Deze vindt plaats van 9.30-12.30 uur; bij grote belangstelling organiseren we mogelijk een tweede sessie in de middag (13.30-16.30 uur). De kosten bedragen € 495,- (incl. TMA). Deze kosten worden in mindering gebracht als je daarna de opleiding gaat doen. Hier vind je alle informatie over de opleiding Vakbekwaam schoolleider voor zij-instromers.

Is je interesse gewekt en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Pauline Zwaal-Arora. Zij hoort graag wat jouw plannen en dromen zijn en bespreekt samen met jou of dit traject bij je past.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op:

Pauline Zwaal-Arora

senior adviseur en directeur B&T werving & selectie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.