‘Je kunt gewoon merken dat ze het in de vingers hebben’

Nieuwe Cedeo-erkenningen voor B&T

B&T organisatieadvies, B&T werving & selectie en B&T interim-management mogen tot en met 2022 opnieuw het predicaat ‘cedeo erkend’ voeren. Uit de vandaag verschenen rapportages van klanttevredenheidsonderzoeker Cedeo blijkt dat B&T vrijwel louter klinkende cijfers scoort. “De adviseur was heel deskundig en zakelijk. Ik was echt onder de indruk.”

Cedeo ondervraagt klanten over alle fasen in de uitvoering van opdrachten, van het intakegesprek tot en met de evaluatie. Ook de mate van tevredenheid over zaken als organisatie en administratie, relatiebeheer en de prijs-kwaliteitverhouding wordt in kaart gebracht. De opdrachtgevers van B&T organisatieadvies zijn bijna over de hele linie tevreden tot zeer tevreden. De uitvoering voldoet bij alle referenten aan de verwachtingen. Er worden op dit onderdeel dan ook uitsluitend (zeer) positieve reacties gegeven. “Ze hebben alles gedaan wat ze hadden beloofd.” En: “Ze betrekken de basis erbij, dat is erg prettig.”

Dicht bij de praktijk

De adviseurs krijgen een hoge tot zeer hoge waardering. Hun deskundigheid en praktijkervaring staan volgens de ondervraagden buiten kijf. “Het zijn mensen die heel dicht bij de praktijk staan. Ze snappen de problemen waarmee schoolbesturen zitten.” En: “Hij durfde vanuit zijn ruime ervaring kritisch te zijn. Dat was wat we nodig hadden.” Ook prijst men de adviseurs om hun betrokkenheid. “De adviseur was heel persoonlijk. Hij belde bijvoorbeeld op bepaalde dagen even om je sterkte te wensen.” De erkenning van B&T organisatieadvies omvat tevens de dienstverlening op het terrein van coaching.

Goede analyses

95 procent van de ondervraagde klanten van B&T werving & selectie geeft aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de dienstverlening van deze divisie. De uitvoering van trajecten beantwoordt bij 90 procent van de referenten aan de verwachtingen. “De wervingsprocedure was prettig, zorgvuldig en professioneel. De profielschets, de procedures en de tijdschema’s waren allemaal volgens afspraak. Er was weinig op aan te merken.” Over de W&S-adviseurs is men unaniem positief, zowel over hun deskundigheid, ervaring en professionaliteit als over hun persoonlijke eigenschappen. In hun eindoordeel over de werving- en selectietrajecten van B&T zijn alle referenten tevreden tot zeer tevreden. “Ze maken goede analyses, zetten een prima profiel neer en houden de procedure scherp in de gaten. Je kunt gewoon merken dat ze het in de vingers hebben.”

Snel voor elkaar

De opdrachtgevers die zijn geïnterviewd over de dienstverlening van B&T interim-management roemen vooral de kwaliteit van de interim-professionals. “Hij heeft door zijn bescheiden maar doortastende houding in korte tijd veel bereikt.” En: “Hij had alle benodigde eigenschappen. Hij durfde door te pakken en op te treden.” Verder zijn alle referenten zeer tevreden over de uitvoering van de opdrachten. “Wij hadden al een verbeterplan geschreven voor de inspectie. De interimmer heeft het vwo onder zijn hoede gekregen en de stappen uitgevoerd die nodig waren om het verbetertraject in gang te zetten. Dat heeft hij goed gedaan.” Een goede uitvoering begint bij een goede intake. B&T pakt dit zorgvuldig aan en dit betaalt zich uit, zo blijkt uit de reacties van klanten. “Ze hebben zich goed verdiept in onze wensen en precies in kaart gebracht welk soort interim-manager ik zocht. Ze hadden het snel voor elkaar.” En: “Ze letten op wat nodig is voor de organisatie en pakken het specialisme dat daarbij past. Ze kijken heel goed naar de persoon.”

Werkwijze Cedeo

Tijdens het klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen met de onderzochte organisatie. Hoe waarderen zij de samenwerkingsrelatie, de dienstverlening en de prestaties? Centraal staat daarbij telkens de vraag in hoeverre de organisatie erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Pas bij een hoge mate van tevredenheid bij de ondervraagden over de verschillende stappen in het voor-, uitvoerings-, en natraject én indien de organisatie voldoet aan de vereiste basiscriteria rondom kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid, komt het in aanmerking voor Cedeo-erkenning. Cedeo hanteert de regel dat voor de aangevraagde erkenning tenminste 80 procent van de benaderde opdrachtgevers zich dient uit te spreken in termen van ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’.

Bekijk het Cedeo-rapport

Het meest recente rapport is te lezen op de website van Cedeo.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.