Ontmoet de jonge brigade van B&T

Mooie dialogen, leuke ontmoetingen én waardevolle feedback op het AVS-congres

Anne, Mark, Anna en Martijn: vier jonge, enthousiaste B&T-collega’s. Onlangs zochten ze elkaar op en bedachten ze samen een fris nieuw concept: de jonge brigade. Tijdens het AVS-congres op vrijdag 17 maart presenteerden zij niet alleen zichzelf, maar ook het nieuwe platform Qfeedback.

“We zijn jong en moeten natuurlijk nog best veel leren”, zegt Mark glimlachend. “Maar onze leeftijd heeft ook voordelen. We zijn onbevangen en nieuwsgierig. En ja, als het gaat om feedback verkrijgen zijn dat eigenschappen die je goed kunt gebruiken.” Toen op 17 maart dan ook het nieuwe platform Qfeedback.nl werd gelanceerd, sprong de jonge brigade daar enthousiast op in door op het AVS-congres direct zelf een onderzoek uit te voeren. Gewapend met een korte digitale vragenlijst vroegen zij de aanwezige schoolleiders naar hun ervaringen met en opvattingen over het verzamelen van feedback. “Feedback verzamelen wordt heel simpel met Qfeedback”, vertelt Martijn enthousiast. “Ik hoop dat we dat in elk geval hebben laten zien.” Behalve dat leverde het onderzoek ook nog eens boeiende resultaten op. “Én heel veel leuke ontmoetingen en interessante gesprekken”, vult Anne snel aan. Kijk maar naar deze korte filmimpressie van onze jonge brigade.

De feedback van de schoolleider

Wat gaven de schoolleiders op het AVS-congres terug? De resultaten van het onderzoek laten zien dat er op het gebied van gestructureerde collegiale feedback nog een wereld te winnen is. Op slechts 43% van de scholen gebeurt dat. Een gemiste kans. Het geven en ontvangen van feedback draagt immers bij aan een professionele cultuur. Beter is het gesteld met het zicht op de beleving van ouders en leerlingen. Een meerderheid van de schooldirecteuren (70%) gaf aan dat zij in beeld hebben hoe deze belangrijke doelgroepen over de school denken. De complete resultaten van dit kleinschalige onderzoek hebben we op een flyer gezet. Interesse? Download hem hier!

De kracht van feedback

Adviseurs van B&T komen op veel scholen, die uiteenlopende ondersteuningsvragen hebben. Opvallend is dat heel vaak een deel van het antwoord op die vragen te maken heeft met feedback. Of liever: met het ontbreken daarvan. Als feedback geven en krijgen is ingebakken in de schoolcultuur, zijn professionals beter in staat om te leren en is een school beter in staat om te groeien. Als platform van feedbackinstrumenten biedt Qfeedback dus de middelen om onderwijs weer een stapje beter te maken. “Als feedback geven en krijgen iets eenvoudiger wordt met behulp van Qfeedback, dan is onze missie geslaagd.”

Meer informatie over Qfeedback

Op Qfeedback.nl vindt u vele instrumenten voor het verzamelen van feedback. Uiteraard is er een instrument voor het doen van tevredenheidsonderzoeken (voorheen: Kwaliteitsvragenlijsten), maar niet alleen dat. U kunt op Qfeedback.nl nu al terecht voor Q360 (voor 360 graden feedback) en heel binnenkort vullen we het platform verder met nog meer mogelijkheden. De jonge brigade vertelt u graag meer. Neem gerust contact met hen op!

Meer informatie over het onderzoek onder schoolleiders PO

Wilt u meer weten van over het onderzoek tijdens het AVS congres, bekijk dan hier de resultaten.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.