Tevredenheidsonderzoek bij leerlingen middenbouw PO

Nog nooit zo makkelijk met de nieuwe Kwaliteitsvragenlijst PO+ (Qschool+)

 -  Claudia Smit  -  Tevredenheidsonderzoek

Scholen zijn er in de eerste plaats voor hun leerlingen. Geen wonder dat we waarde hechten aan hun mening. Veel scholen in het primair onderwijs onderzoeken die dan ook. Althans… waar het de leerlingen in de bovenbouw betreft. Maar wat vindt de rest? Te lastig om te bevragen? Vanaf nu niet meer. Kwaliteitsvragenlijst PO+ maakt het gemakkelijk.

Met Kwaliteitsvragenlijst+ (tegenwoordig Qschool+ geheten) voor het PO kunt u eenvoudig vragenlijsten afnemen onder leerlingen in de groepen 3, 4 en 5. Waar andere vragenlijsten voor deze doelgroep vaak moeilijk te begrijpen zijn, zijn de vragen in deze nieuwe onderzoeksmodule speciaal op deze leerlingen toegesneden. Een effectieve manier om de mening van deze grote groep in kaart te brengen.

Vensters PO

Dat is niet alleen belangrijk voor uw eigen beeldvorming maar helpt u ook bij uw verantwoording naar derden. Het instrument stelt u in staat om de vragen van Vensters PO – inclusief de vragen over sociale veiligheid – ook voor te leggen aan de kinderen in groep 3 tot en met 5.

Sociale veiligheid

Kwaliteitsvragenlijst PO+ (Qschool+) bevat dus ook vragen over de sociale veiligheid. Zoals u weet bestaat sinds augustus 2016 de verplichting om die jaarlijks te monitoren. Voor een representatief beeld is ook de respons van de middenbouw van belang. Geen betere manier om aan uw wettelijke verplichting te voldoen.

screenshot 2 artikel KVL+ PO

Hoe ziet het eruit?

  • 1 vraag per pagina (beeldscherm)
  • Eenvoudig taalgebruik (aangepast aan het tekstbegrip, de leesvaardigheid en het abstractievermogen van deze specifieke doelgroep)
  • Eenvoudige antwoordschaal
  • Verhelderende pictogrammen bij elke vraag
  • Spraakondersteuning

Screenshot 1 KVL+ PO

Rapportage

De resultaten van metingen met Qschool+ worden meegenomen in de totaalrapportages die u ontvangt bij gebruik van Qschool voor het PO. Dat is handig, want op die manier kunt u eenvoudig de leerlingenresultaten met de resultaten van eventueel andere doelgroepen vergelijken.

Kosten

Qschool+ is verkrijgbaar voor licentiehouders van Qschool. De extra jaarlijkse gebruikskosten van deze module bedragen € 100,- per school.

Belangstelling?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met Mark Ackermans of Marlou Visser.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.