Gesprekkencyclus

Van zinvol naar betekenisvol

De gesprekkencyclus kan een betekenisvolle katalysator zijn voor professionele ontwikkeling van medewerkers en scholen. In de praktijk wordt hij echter niet altijd zo benut. Alleen als leidinggevenden medewerkers serieus nemen, krijgen begrippen als ‘nieuwsgierig zijn’, ‘in je kracht komen’, ‘aandacht voor’, ‘waarderen’, ‘meer energie’ en ‘een leven lang leren’ echt betekenis. Hoe zorg je voor een betekenisvolle gesprekkencyclus?

Deze vraag staat centraal in het boek Gesprekkencyclus: van zinvol naar betekenisvol, dat in maart 2015 is verschenen. Het boek biedt een breed scala van slimme en effectieve ideeën, tips en adviezen. U leest onder meer welke instrumenten u kunt inzetten, wat u moet weten over belangrijke juridische aspecten, wat u het beste kunt doen bij disfunctionerende medewerkers én bij medewerkers die excelleren, en – ook – wat u vooral niet moet doen, in de ‘Top 10 om een gesprekkencyclus te laten mislukken’.

Het boek Gesprekkencyclus: van zinvol naar betekenisvol is verschenen bij uitgeverij Pica Onderwijsmanagement in de serie Basisschoolmanagement in de praktijk. Dit boek is niet meer leverbaar.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.