Mijn kracht ligt in het ontwikkelen van nieuwe strategieën

Tijdens mijn studie was ik actief in de medezeggenschapsraad van de hogeschool. Het bood me niet alleen de kans om te kijken hoe een grote onderwijsinstelling wordt bestuurd; ik mocht er ook iets van vinden én meedenken hoe het beter kan. Het leverde me mijn eerste communicatiebaan op in de tijd dat marketing z’n intrede deed in het (hoger) onderwijs.

De insteek was niet: hoe meer studenten hoe beter, maar juist iedere student op de juiste plek. Zo leerde ik hoe belangrijk het is om een optimale middelenmix samen te stellen. Oftewel: goed analyseren om betere keuzes te kunnen maken.

Binnenkant zichtbaar maken

Marketing en communicatie in het onderwijs is enorm veelzijdig: positionering, voorlichting en werving maar ook interne en crisiscommunicatie. Als communicatieadviseur maak ik – op een creatieve manier – de binnenkant zichtbaar voor de buitenwereld. Tegelijkertijd is het van belang om goed te kijken wat we intern kunnen doen om beter in te spelen op de veranderingen in de omgeving van een onderwijsorganisatie. Dat maakt ons werk zo afwisselend en uitdagend.

Hoogst haalbare

En ik ben gek op uitdagingen. Mijn kracht ligt in het ontwikkelen van nieuwe strategieën en in het overzichtelijk maken van complexe situaties. Hoe kunnen we het beter doen? Daarbij ga ik voor het hoogst haalbare. Voor mezelf, mijn team en zeker voor de klant. Ook hier ligt de nadruk niet op concurreren met andere scholen maar juist dát doen waar je als team, als school, écht goed in bent.

Blij en trots

Met het team van B&T communicatiecollectief helpen we die essentie – dat wat jouw school uniek maakt – concreet te maken. Want hoewel alle scholen hetzelfde doel hebben, verschilt iedere school wezenlijk van de ander. Samen met de medewerkers halen we de belangrijke kenmerken naar boven. Dat maken we vervolgens op verschillende manieren zichtbaar. En dat is heel dankbaar werk. Ik zie medewerkers, maar ook leerlingen en ouders, daar echt blij van worden. Ze voelen zich verbonden en zijn weer trots op hun school.

Carrièrecoach

Als coach heb ik jongeren en (young) professionals begeleid bij hun persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van hun zelfvertrouwen. Door de samenwerking die B&T heeft met JINC doe ik dat nu met veel plezier als carrièrecoach voor leerlingen van het vmbo. Daarnaast ben ik uit enthousiasme voor yoga en nieuwsgierigheid naar het verhaal achter de mens, host/presentator van een podcast. Ook geef ik yoga- en mindfulnessworkshops om onder anderen docenten te laten ontspannen en weer op te laden.