Alles wat je aandacht geeft, groeit

Mijn functie als HR-manager bij B&T is heel breed, ik ben met veel facetten van het HR-beleid bezig. B&T is een werkgever die veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling, waardoor medewerkers zich veelzijdig kunnen ontplooien.

Het onderwijs

De onderwijssector spreekt me erg aan. Als ik niet op de afdeling HR zou werken dan was ik waarschijnlijk docent geworden, omdat ik het leuk vind om jonge mensen te helpen bij hun ontwikkeling. Ik laat mensen waarmee ik samenwerk graag anders denken, om zo samen tot nieuwe inzichten te komen; dat geeft mij energie.

Van IT naar HRM

In 1998 heb ik de HTS richting elektronica afgerond, daarna ben ik als systeembeheerder gaan werken. In die functie vond ik de menselijke kant altijd interessanter dan de IT-kant. Daarom ben ik overgestapt naar een andere werkgever; bij een supermarktketen ben ik de financiële administratie plus de HR-afdeling gaan opzetten. Ondertussen volgde ik allerlei HR-opleidingen en trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

HR in beweging

Door nieuwe regelgeving en maatregelen waarmee je als bedrijf rekening moet houden, is de HR-afdeling altijd in beweging. Dat komt ook door vragen en verzoeken van directie en collega’s. Ik ben heel servicegericht, denk graag mee over het bedrijfsproces en over hoe we zaken kunnen verbeteren.

Duurzaamheid staat voorop

Na een drukke werkdag vind ik het heerlijk om naar mijn volkstuin in Amsterdam te gaan. Daar staat het belang van de natuur en de dieren hoog in het vaandel. Ik verbouw groenten en fruit op een natuurvriendelijke manier. Duurzaamheid en milieubewustzijn vind ik van groot belang. Ik probeer altijd duurzame keuzes te maken, zowel in mijn werk als privé.