School moet voor jongeren een fijne plek zijn

Toen ik als secretaresse bij B&T begon, combineerde ik mijn werk met een studie Human Resource Management aan de Hogeschool Utrecht. Na het behalen van mijn diploma kreeg ik de kans het geleerde in de praktijk te brengen als HR-medewerker. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van (beginnend) adviseur en draai ik mee in het traineeprogramma van B&T.

Werken bij B&T spreekt me zo aan omdat we in een maatschappelijk relevante sector actief zijn. Wij komen op veel scholen en proberen er op allerlei manieren aan bij te dragen dat jongeren een fijne plek hebben om naartoe te gaan. In mijn nieuwe rol als adviseur ben ik natuurlijk nog volop in ontwikkeling en bezig mijn weg te vinden. Ik vind het fijn om het gesprek met onze opdrachtgevers aan te gaan en samen tot mooie oplossingen te komen. Ik ben een echte aanpakker, probeer altijd mensen te betrekken en ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar talenten kan benutten. Ik voel me thuis bij B&T omdat ik betrokken word bij allerlei initiatieven, er veel vrijheid is en volop ruimte voor nieuwe ideeën.

HRM

Het meest interessante aan HRM vind ik de vraag hoe een organisatie ervoor kan zorgen een aantrekkelijke werkgever te zijn. Het gaat mij dus vooral om de ‘zachte kant’: het centraal stellen van werkgeluk en bijvoorbeeld de inrichting van de gesprekvoering. Een jaar geleden heb ik een onderzoek naar werkgeluk bij B&T gedaan. Door alle meningen en wensen van medewerkers in kaart te brengen, kun je mooie nieuwe ideeën naar de praktijk brengen. Het leukste vind ik om met mensen in gesprek te gaan, te luisteren en samen te ‘creëren’.

Kansengelijkheid

Nadat ik de documentaireserie Klassen had gezien, ben ik me gaan verdiepen in het thema kansengelijkheid. Omdat ik graag zelf een steentje wil bijdragen, ben ik sinds kort carrièrecoach bij JINC. Dat is een partner van B&T die kinderen van 6 tot 16 jaar helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt. De komende jaren ga ik vier vmbo-leerlingen uit Amsterdam Oost begeleiden bij de keuzes waar zij voor staan, nu en in de toekomst.

Energie

Als ik niet aan het werk ben, kun je mij vinden op het volleybalveld of rennend door de parken van Amsterdam. Behalve tijdens de trainingsavonden ben ik vaak op zaterdag in de hal te vinden voor onze wekelijkse wedstrijd. Dat gaat er fanatiek aan toe, maar na afloop – en hopelijk na winst – is er tijd voor gezelligheid in de kantine of in de stad.