Serieus als dat nodig is, luchtig waar het kan

In de vierde klas van de middelbare school bleef ik zitten. En dat terwijl ik op de basisschool juist extra boekjes kreeg voor rekenen, die ik ook al snel weer uit had. Hoe kan het dat het zo goed ging op de basisschool, maar dat ik dat niet kon doorzetten op de middelbare?

Die vraag stelde ik mezelf toen ik een studiekeuze moest maken. Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk nooit de uitdaging heb gekregen die ik nodig had, of een passende manier van leren. Om meer te weten te komen over hoe wij ons onderwijs vormgeven en inrichten kwam ik uiteindelijk bij een studie onderwijswetenschappen uit.

Open en eerlijk

Samen met mijn collega’s van B&T doe ik nu mijn best om bij te dragen aan het versterken van de onderwijskwaliteit in Nederland. Als ik met een opdrachtgever in gesprek ga, vind ik het belangrijk dat we prettig contact hebben met elkaar. Open en eerlijk. Serieus als dat nodig is, luchtig waar het kan. In een gesprek hoor ik graag wat mensen denken en vinden. Waarom vind jij dit, maar vindt je directe collega wat anders? De verschillen tussen personen en de afwisseling in opdrachten maken dit werkveld voor mij enorm interessant.

Data-analyse

Ik ben geïnteresseerd in belangrijke veranderingen in het onderwijs, zoals digitalisering en AI. Daarnaast hou ik van het analyseren van data. Geef mij maar een stapel grafieken of een mooi Excel-bestand dat ik kan uitwerken. Maar data is niet alles, ik ben ook nieuwsgierig naar de context. De tevredenheidsonderzoeken die wij uitvoeren samen met scholen zijn daar een mooi voorbeeld van. Met zo’n onderzoek geven wij opdrachtgevers een overzicht van de beleving op hun school en geven zij ons mee waar die belevingen vandaan komen. Wij helpen hen verder met hun aandachtspunten, maar zij helpen ons door het delen van hun meningen en perspectieven.

Computers en muziek

Van kinds af aan ben ik al geïnteresseerd in computers. Dingen uitzoeken en uitvogelen met software, maar ook zelf computers in elkaar zetten doe ik met veel plezier. Verder houd ik erg van muziek. Als ik bezig ben met het uitwerken van een onderzoek, maar ook als ik onderweg ben naar een opdracht of onder de douche sta: er staat bijna altijd muziek op!