Actief luisteren, nieuwsgierig zijn en reflecteren

Tijdens mijn studie heb ik me veel beziggehouden met de functie van onderwijs in onze maatschappij. En dan met name met de rol die onderwijs speelt bij het creëren van gelijke kansen voor ieder kind. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer geweest om voor het onderwijs te gaan werken en zo een bijdrage te leveren aan positieve ontwikkelingen binnen de sector.

Mijn achtergrond in interdisciplinaire sociale wetenschappen zegt iets over wie ik ben. Ik probeer kwesties altijd zo veel mogelijk vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Tijdens mijn master heb ik me specifiek gericht op beleid en bemiddeling. Met name op de factoren die bijdragen aan constructieve samenwerking. En op de communicatieve vaardigheden die daarbij van belang zijn voor een bemiddelaar: actief luisteren, nieuwsgierig zijn, reflecteren en zo min mogelijk oordelen. Dit zijn ook vaardigheden die centraal staan in mijn werk als adviseur. Inzichten die ik heb opgedaan in het identificeren en verbinden van verschillende belangen en perspectieven zijn eveneens waardevol in mijn dagelijkse praktijk .

Aandacht voor het proces

Bij B&T houd ik mij vooral bezig met strategie, kwaliteitszorg en de begeleiding van werving- en selectietrajecten. Daarnaast richt ik mij graag op vraagstukken op het terrein van samenwerking en organisatiecultuur. Ik heb veel aandacht voor het proces en dat wat niet direct zichtbaar is aan de oppervlakte, zonder daarbij het doel van het traject uit het oog te verliezen.

Reizen

Dat ik voor mijn werk als adviseur het hele land doorreis, past goed bij mij. Ik reis namelijk graag. Zo heb ik een half jaar rondgetrokken door Zuid-Amerika en voor een stage een halfjaar in Tel Aviv gewoond. Mijn affiniteit met reizen heeft veel te maken met mijn nieuwsgierigheid. Ik leer graag nieuwe omgevingen, mensen en culturen kennen en begrijpen.