Teamleider Onderwijs & Kwaliteit

Vacatures

Voor OVO Zaanstad zoeken wij een teamleider Onderwijs & Kwaliteit.

Functieomschrijving

Wil jij als adviseur Onderwijs & Kwaliteit en meewerkend leidinggevende het team van de afdeling Onderwijs & Kwaliteit versterken? Lever jij graag een directe bijdrage aan onderwijskwaliteit door het verstevigen van de kwaliteitszorg bij een schoolbestuur van zeven scholen voor voortgezet onderwijs? 

Als Teamleider O&K draag je bij aan de verdere ontwikkeling van kwaliteitszorg van het bestuur en van de scholen. Speerpunten daarin zijn het versterken van de bestuurlijke kwaliteitszorg en toetsen & examineren. Daarnaast begeleidt het team O&K bovenschoolse trajecten en projecten over diverse thema’s, zoals de goede les, tevredenheidsonderzoek, leesvaardigheid en het Nationaal programma onderwijs. Binnen het team O&K bekijken we samen waar ieders talenten en interesses liggen en verdelen op basis daarvan de onderwerpen, waarbij we nauw met elkaar samenwerken.

Je belangrijkste taken zijn:

  • Je geeft op inspirerende en verbindende wijze leiding aan een klein, hecht team van samenwerkende adviseurs. Naast de leidinggevende taak ben je ook een collega-adviseur die meedraait in projecten en trajecten.
  • Vanuit je kennis en visie op onderwijs en schoolorganisaties ontwikkel je (meerjaren)plannen en beleid rondom onderwijsthema’s. Je stelt implementatieplannen op en begeleidt de uitvoering ervan. Ook evalueer en toets je de effectiviteit van bestaand beleid.
  • Je bent een loyale en deskundige gesprekspartner voor scholen en bestuur om reeds beschikbare data goed te gebruiken en bij te dragen aan de verbetering van de data architectuur zodat die goed te raadplegen zijn ten behoeve van de verbetering van de onderwijskwaliteit.
  • Je inventariseert gemeenschappelijke vragen van scholen, biedt begeleiding bij het uitwerken van beleidsvoornemens en praktijkonderzoek. Ook geef je vorm, inhoud en leiding aan bovenschoolse projecten over onderwijskwaliteit.
  • Je vertaalt data-analyses naar interventies in de schoolpraktijk en zorgt voor de monitoring daarvan.
  • Je coacht en begeleidt collega’s op de scholen vakinhoudelijk bij het vorm- en invulling geven van de kwaliteitsambities.
  • Je participeert actief in regionale en landelijke overleggen en agendeert maatschappelijke, politieke en demografische ontwikkelingen rond onderwijs en kwaliteit voor OVO Zaanstad. 

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een tijdelijke arbeidsovereenkomst. Je salaris is conform schaal 12 CAO VO maximaal € 6.059,- bruto p/m bij een fulltime dienstverband. Bovendien bieden we een ruime vakantieregeling, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Daarnaast krijg je jaarlijks een individueel keuzebudget van 50 uur bij een fulltime dienstverband, te besteden in tijd en/of geld. Bovendien krijg je een vergoeding voor woon-werkverkeer en behoort gedeeltelijk thuiswerken tot de mogelijkheden.

Organisatie

OVO Zaanstad verzorgt openbaar voortgezet onderwijs in de Zaanstreek. OVO Zaanstad bestaat uit zeven scholen: praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. We verbinden theorie met praktijk en bieden onderwijs op maat voor elke leerling uit de regio. Zo bereiden we leerlingen voor op hun plek in de maatschappij. Onze 800 medewerkers zijn samen verantwoordelijk voor het onderwijs aan ruim 6.100 leerlingen. 

Meer informatie

Lees voor meer informatie de profielschets.

Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae uiterlijk 12 maart a.s. via het sollicitatieformulier op deze pagina. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Angela Giezen via 088-2051600.

De reactietermijn is inmiddels verstreken. U kunt helaas niet meer solliciteren.