Leiderschapsontwikkeling

Zet je persoonlijke groei in een hogere versnelling

Ruimte om stil te staan. Tijd voor bezinning. Een zoektocht naar kansen. In een development center creëren we dat voor jou, samen met jou. Zorgvuldig en met aandacht. Het doel: een stevige impuls aan groei. Van jou persoonlijk. En van je organisatie. Vanuit de overtuiging dat jouw eigen kracht de springplank is naar jouw volgende niveau. Alles draait om je ontwikkeling. Om bezinning. De waan van de dag komt tot stilstand. Dit is jouw dag. De dag van jouw development center.

Op deze dag mag jij aan de slag met jouw persoonlijke en professionele doelen. We bereiden alles zorgvuldig voor. Jij denkt vooraf na over je eigen vragen, direct uit jouw eigen praktijk. Je bent gekoppeld aan een maatje – iemand die je al kent. Wij zorgen voor optimale omstandigheden en begeleiding. Aan het eind van de dag vertrek je met verdiepte inzichten in jouw kunnen en talenten. En met suggesties die je direct in de praktijk kunt oefenen.

Groei

Het wordt een dag van groei. Van verandering. Van geraakt worden en tot denken gezet. Hoe? Doordat we vele ontwikkelgebieden aandacht geven. Samen. Je reflecteert op jezelf en op jezelf in de organisatie. Op het krachtenveld waarin je werkt. Op de interactie met je collega’s. Op je drijfveren en overtuigingen. We beginnen bij het werk van alledag en de uitdagingen waar je voor staat. Vanuit het bekende gaan we stapsgewijs naar het onbekende. Naar waar mogelijkheden liggen voor jouw groei en vooruitgang. We doen dat allemaal open en met mildheid. Bij jou groeit er een sterk bewustzijn van jouw mogelijkheden en hoe je die kunt aangrijpen. We zorgen ervoor dat je heel goed zicht krijgt op wat daarvoor nodig is. Tijdens de dag zelf en daarna. De structuur en stappen voor jouw groei beschrijven we in je ‘eigenwegwijzer’.

Drie studio’s

Je eigen praktijk staat altijd centraal in het development center. In de studio’s werk je aan lastige situaties in jouw onderwijsomgeving. Je doet dat in de gespreksstudio, waar communicatie, afstemming en in- en aanvoelen centraal staan. Je krijgt direct feedback en kunt dat meteen ook inzetten. Zo zie je het effect. In de organisatie-opstellingsstudio krijg je nieuwe inzichten in de dynamiek van de organisatie en jouw rol daarin. In de reflectiestudio ga je nog dieper aan de hand van een voor jou spannende situatie in je werk. Door daarmee aan de slag te gaan krijg je een beter beeld van je overtuigingen en waarden en leer je hoe je zo’n situatie positief kunt beïnvloeden. Tijdens deze studio’s ervaar je het effect van ander gedrag en kun je direct een andere aanpak uitproberen. Veilig en persoonlijk begeleid.

Het mooie is dat het over reële situaties gaat. Daardoor komt het heel dicht bij jezelf. Het is direct, dichtbij en je kunt het morgen gebruiken.

Robert Koch, directeur Tech Campus ROC Midden Nederland

De panelbespreking

Met de panelbespreking sluiten we de dag af. De begeleiders vertellen – respectvol en waarderend – hoe ze jou hebben ervaren. Welke talenten zagen ze? Wat kan je volgende ontwikkelstap zijn? Hoe kun je daaraan werken? Wat heb je daarvoor nodig? Waar liggen nog samenwerkingsrelaties die je kunt onderzoeken? En versterken? Enkele dagen na het development center krijg je een uitgebreid verslag – de eigenwegwijzer – met daarin praktische suggesties voor jouw vervolgstappen. Zodat je zelf, nadat je hebt stilgestaan, vol vertrouwen, energie en inspiratie vooruit kunt. In volle vaart.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over de inzet van een development center bij persoonlijke (leiderschaps)ontwikkeling? Neem dan gerust contact met ons op.


Praktisch

De studiebelasting voor een deelnemer aan een development center is:

  • Voorbereidende bijeenkomst: 2 à 3 uur online
  • Development center: 1 dag van 10 uur
  • Opvolging na het development center: 2 uur online

Deze studiebelasting is verspreid over een periode van 1 tot 2 maanden.