Onze werkwijze

Zorgvuldige begeleiding van begin tot eind

De adviseurs van B&T werving & selectie werken alleen voor de onderwijssector. We kennen het onderwijs goed, ook de bestuurlijke en politieke processen. Daardoor zien wij scherp of kandidaten kunnen bieden wat jij nodig hebt. Uiteraard zijn we goed op de hoogte van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en de bewegingen op de arbeidsmarkt.

Een werving- en selectietraject bestaat uit verschillende fasen. Wij begeleiden je van begin tot eind: van de oorspronkelijke zoekvraag tot aan de uiteindelijke benoeming.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Lees dan hier wat wij voor jou kunnen doen.

Procedure

Onze adviseurs garanderen een zorgvuldige begeleiding van de werving- en selectieprocedure. Die ziet er in grote lijnen zo uit:

  • We verdiepen ons eerst uitgebreid in jouw organisatie. Vervolgens vertalen we jouw zoekvraag naar een zoekprofiel. We maken een profielschets, een vacatureboekje of een video. Hierin staat een wervende beschrijving van jouw organisatie en een schets van de mix van persoonlijkheid, ervaring, kennis en vaardigheden van de kandidaat die jullie zoeken. Ook besteden we aandacht aan de opdracht die de kandidaat meekrijgt.
  • Daarna gaan we op zoek naar geschikte kandidaten. We gebruiken ons uitgebreide netwerk in en buiten de sector en onze B&T-media, zoals de website en de vacaturenieuwsbrief Onderwijswerk. Uiteraard kun je daarnaast kiezen voor een advertentie in een (landelijk) dagblad of een intensieve campagne via online en social media.
  • We begeleiden de benoemingsadviescommissie bij de (voor)selectiegesprekken.
  • We kunnen referentieonderzoeken doen, net als interviews gericht op specifieke vaardigheden of een assessment.
  • Namens de benoemingsadviescommissie kunnen we een voordrachtbrief aan de opdrachtgever opstellen.

Als je wilt, voeren we de procedure discreet uit (zie executive search). Daarnaast kunnen wij je begeleiden bij:

  • Het doen van profielmetingen (door o.a. persoonlijkheidstesten en testen voor leiderschapsstijlen)
  • Training en begeleiding van de benoemingsadviescommissie
  • Het uitvoeren van functiewaarderingen
  • Het opstellen van een arbeidscontract

Garantie

Binnen drie tot zes maanden na indiensttreding gaan we in gesprek met de opdrachtgever en de benoemde kandidaat, om te horen of de samenwerking goed gaat. We hebben ook een garantieregeling om een slagingspercentage van ruim 96% te realiseren. Als een kandidaat die met instemming van de adviseur is benoemd binnen zes maanden na de eerste werkdag vertrekt vanwege een mismatch tussen opdrachtgever en kandidaat, begeleiden wij kosteloos een nieuwe wervingsprocedure. Een enkele keer is een tweede of zelfs derde procedure nodig om te komen tot de beoogde kwaliteit en een duurzame match.

Expertise vergroten

Werving & selectie is een vak dat vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Er zijn dan ook goede redenen om een procedure uit te besteden. Maar soms wil je het aantrekken van nieuwe medewerkers liever zelf doen. Ook dan begeleiden we je graag. Zo hebben wij (gespreks)trainingen voor leidinggevenden in het onderwijs die gericht zijn op (de inrichting van) werving- en selectieprocedures.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over wat wij voor je kunnen doen op het gebied van werving en selectie? In een persoonlijk gesprek vertellen we je de mogelijkheden. B&T geeft ook advies over arbeidsmarktcommunicatie en de inrichting van een top- en organisatiestructuur. Klik hieronder op een button naar keuze en lees meer.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Ben jij toe aan een volgende stap in jouw carrière? Bekijk ons actuele vacatureaanbod of lees hier wat wij voor jou kunnen doen.

Angela Giezen
senior adviseur en directeur B&T werving en selectie

Pauline Zwaal-Arora
senior adviseur en directeur B&T werving en selectie

Meld je aan voor onze vacature­nieuwsbrief Onderwijswerk