Onze werkwijze

Zorgvuldige begeleiding van begin tot eind

De adviseurs van B&T werving & selectie werken exclusief voor de onderwijssector. Daardoor zijn wij uitstekend in staat om te doorgronden of kandidaten dat kunnen bieden wat u nodig heeft. We beschikken over gedegen kennis van de onderwijswereld en kennen de primaire, bestuurlijk en politieke processen. Ook zijn we goed op de hoogte van relevante maatschappelijke ontwikkelingen en bewegingen op de arbeidsmarkt.

Een werving- en selectietraject bestaat uit verschillende fasen. Wij begeleiden u graag van begin tot eind. Van uw oorspronkelijke zoekvraag tot aan de uiteindelijke benoeming.

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Lees dan hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Procedure

Onze adviseurs staan garant voor een zorgvuldige begeleiding van de werving- en selectieprocedure. Die procedure ziet er in grote lijnen als volgt uit.

  • We beginnen met een uitgebreide oriëntatie op uw organisatie. Vervolgens vertalen we uw zoekvraag in een zoekprofiel, in de vorm van een profielschets, een vacatureboekje of een video. Deze bevat zowel een wervende beschrijving van uw organisatie als een zorgvuldige schets van de mix van persoonlijkheid, ervaring, kennis en vaardigheden van de gezochte kandidaat. Ook besteden we aandacht aan de opdracht die hij of zij meekrijgt.
  • Daarna gaan we op zoek naar geschikte kandidaten. Hierbij maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk in en buiten de sector, onze recruiter en de eigen B&T-media, zoals onze website en onze goed gelezen vacaturenieuwsbrief Onderwijswerk. In aanvulling hierop kunt bijvoorbeeld kiezen voor een advertentie in een (landelijk) dagblad of een intensieve campagne via online en social media.
  • We begeleiden de benoemingsadviescommissie bij het voeren van de (voor)selectiegesprekken.
  • Indien gewenst doen we referentieonderzoeken. Ook kunnen we functiegerichte interviews afnemen om specifieke vaardigheden in beeld te brengen. Een assessment behoort eveneens tot de mogelijkheden.
  • Namens de benoemingsadviescommissie kunnen we een voordrachtbrief aan de opdrachtgever opstellen.

Desgevraagd kunnen we de procedure discreet uitvoeren (zie executive search). Daarnaast kunnen wij u ondersteunen bij:

  • het doen van profielmetingen (door o.a. persoonlijkheids- en leiderschapsstijlentesten);
  • training en begeleiding van de benoemingsadviescommissie;
  • het uitvoeren van functiewaarderingen;
  • het opstellen van een arbeidscontract.

Garantie

Binnen zes maanden na indiensttreding gaan we in gesprek met de opdrachtgever en de benoemde kandidaat om te horen of de samenwerking naar tevredenheid verloopt. Verder bieden wij een garantieregeling om een slagingspercentage van 100 procent te realiseren. Als een, met instemming van de adviseur, benoemde kandidaat binnen een termijn van twaalf maanden na de eerste werkdag onverhoopt vertrekt wegens een mismatch tussen opdrachtgever en kandidaat, dan verzorgen wij kosteloos een nieuwe wervingsprocedure. Mocht een eerste zoektocht geen geschikte kandidaat opleveren, dan zoeken wij desgewenst op aangepaste condities door totdat wij de vacature naar tevredenheid hebben vervuld.

Expertise vergroten

Werving & selectie is een vak, het vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Er zijn dan ook goede redenen om uw procedure(s) uit te besteden. Maar soms wilt u het aantrekken van nieuwe medewerkers liever in eigen hand houden. Ook dan zijn wij u graag van dienst. Wij bieden leidinggevenden in het onderwijs bijvoorbeeld (gespreks)trainingen die specifiek gericht zijn op (de inrichting van) werving- en selectieprocedures.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienstverlening op het gebied van werving en selectie? Neem dan gerust contact met ons op. In een persoonlijk gesprek informeren wij u graag over de mogelijkheden.
B&T biedt ook advies op het terrein van arbeidsmarktcommunicatie en de inrichting van uw top- en organisatiestructuur. Klik hieronder op een button naar keuze en lees meer.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Toe aan een volgende stap in uw carrière? Bekijk ons actuele vacatureaanbod of lees hier wat wij voor u kunnen betekenen.

Angela Giezen

senior adviseur en directeur B&T werving & selectie

Pauline Zwaal-Arora

senior adviseur en directeur B&T werving & selectie

Aanmelden voor onze vacaturenieuwsbrief Onderwijswerk