Wat we doen

Duurzaam versterken

B&T heeft ruim twintig jaar ervaring met werving en selectie in het onderwijs. Wij werven bestuurders, toezichthouders, rectoren, directeuren en medewerkers van ondersteunende diensten, zoals hr-adviseurs en controllers. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk in aanverwante sectoren als kinderopvang en jeugdzorg.

Bij B&T kun je terecht met al je vragen rondom personeel. Dat kan gaan om vragen van nu, zoals het werven van nieuwe medewerkers of het vinden van een interim-professional, of om een vraag voor de toekomst, zoals de doorstroom van medewerkers. Of om hoe je de competenties van mensen inzet – in een bepaalde rol en werkomgeving – om de gezamenlijke opgave van je organisatie te vervullen.

Brede blik

Wij kijken naar mensen, naar wat hen drijft en naar hun talenten. Dat matchen wij met de gevraagde competenties van een functie. We weten wat mensen effectief maakt in een bepaalde rol. Dit betekent niet alleen dat we in staat zijn om verder te kijken dan een eerste indruk, maar ook dat we de beroepsgroep kunnen vergroten door het vinden van nieuwe kandidaten buiten de gebaande paden, via doorstroom en zij-instroom.

We weten daarnaast veel van het onderwijs, omdat B&T een grote onderwijsadviespraktijk heeft. B&T begeleidt bijvoorbeeld governancevraagstukken en trajecten voor kwaliteitszorg, leiderschapsontwikkeling en bedrijfsvoering.

Uiteraard baseren we ons in onze trajecten op de diverse beroepsstandaarden. Daardoor weten we uit onderzoek wat contextonafhankelijk nodig is voor een bepaalde functie en wat iemand effectief maakt in een bepaalde rol.

Maatschappelijke opgave

We zijn ervan overtuigd dat een betere toekomst begint bij goed onderwijs. Daarvoor heb je de juiste mensen op de juiste plek nodig. Dat is onze maatschappelijke opgave. Die opgave is op de huidige arbeidsmarkt extra complex en daar zijn we ons van bewust. Juist daarom streven we naar duurzame oplossingen. Een divers personeelsbestand waarin allerlei achtergronden, ervaringen en expertises zijn vertegenwoordigd hoort daar per definitie bij.

Werving op maat

Samen met jou maken we de werving voor een nieuwe medewerker op maat. Wij kijken niet alleen naar de opdracht zelf, maar ook breder. Zo kunnen we met je meedenken over aantrekkelijk werkgeverschap en strategisch HRM. Want met de juiste persoon op de juiste plek maak je je ambities als organisatie waar.

Het wervingstraject is een gezamenlijke zoektocht naar de ideale kandidaat. Jouw vraag is leidend, wij staan garant voor een zorgvuldig proces. En ook als het lastig is, gaan we door met zoeken naar de juiste persoon. We hebben een zeer hoog slagingspercentage en bieden een garantieregeling.

Wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je eens met ons van gedachten wisselen over een concreet vraagstuk? Neem dan contact met ons op. In een persoonlijk gesprek vertellen we je alle mogelijkheden. Meer informatie over hoe wij werken vind je hier.

Angela Giezen
senior adviseur en directeur B&T werving en selectie
Pauline Zwaal-Arora
senior adviseur en directeur B&T werving en selectie

Meld je aan voor onze vacature­nieuwsbrief Onderwijswerk