Onderwijsontwikkeling

Beweging creëren en versnellen

Ontwikkeling en innovatie horen bij het onderwijs. Of het nu gaat om versteviging van de basis of om innovaties waarbij de nieuwste onderzoeksinzichten worden toegepast, B&T ondersteunt scholen en schoolbesturen die hun onderwijs willen ontwikkelen.

Zij hebben daarbij soms behoefte aan een frisse blik. Een extra paar ogen van iemand met de ervaring en expertise om snel tot de kern te komen. Een partner die goed op de hoogte is van de inhoud en daarover meedenkt. Die advies geeft waar dat wenselijk is en reflectie op het proces stimuleert. Die helpt de ogen op de bal te houden, de koers bewaakt maar ook kan mee bewegen als de omstandigheden daarom vragen. Een adviseur die u ondersteunt bij het in beeld brengen van het draagvlak, van teacher leaders en ‘kartrekkers’ om beweging te creëren en te versnellen. Die aandacht heeft voor obstakels, de waarde erkent van vertragen & bezinnen én een cyclische aanpak voorstaat.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

De adviseurs van B&T kunnen onder meer:

  • helpen het pedagogisch-didactisch handelen (verder) te ontwikkelen;
  • werken aan een gezamenlijke visie op onderwijs die uitgaat van de diversiteit van leerlingen (maatwerk in leren, flexibele leerroutes);
  • leerdoelgericht onderwijs ontwikkelen;
  • begeleiding bieden bij de opzet en inrichting van een junior college of tienerschool;
  • samen met u beleid ontwikkelen op het vlak van duurzaam leren;
  • meewerken aan curriculumontwikkeling (met vaksecties);
  • helpen toetsing en afsluiting met elkaar in lijn te brengen;
  • adviseren over onderwijs aan nieuwkomers;
  • begeleiding bieden het opzetten van een havo-top/beta-omgeving/Tweefasen-havo/Tweefasen-vwo.

In bredere zin kunnen wij besturen, schoolleiding, onderwijsteams en vaksecties ondersteunen bij de verbetering van de onderwijskwaliteit en de versterking van de kwaliteitscultuur. Ook kunnen we scholen helpen de eigen professionele ontwikkelingspotentie in kaart te brengen (bijvoorbeeld met ons eigen instrument voor 360 graden feedback), zodat die volop kan worden benut.

Meer weten?

Hebt u vragen, wilt u weten wat wij (nog meer) voor u kunnen betekenen of wilt u eens van gedachten wisselen over een vraagstuk op het terrein van onderwijsontwikkeling? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Meer berichten
Onderwijssafari flexibele leerroutes

Hoe geef je leiding aan de ontwikkeling van (meer) maatwerk in leren in het voortgezet onderwijs? Die vraag staat centraal in de Onderwijssafari flexibele leerroutes. Door ‘op safari’ te gaan langs de betrokken scholen leren de deelnemers met en van elkaar. Gaat u mee op reis?

23
mei
Online workshops De kwaliteitsreis

De B&T academie verzorgt samen met Riskchanger een serie van vier online workshops over kwaliteitsontwikkeling. Doel: de kwaliteitscultuur in het onderwijs stimuleren door meer focus op bewustwording en groei in volwassenheid. U leert processen rond onderwijskwaliteit te volgen met een kwaliteitsmonitor, zodat u deze zo nodig beter kunt inrichten. Doet u mee?

17
mei
Flexibele leerroutes doelgericht ontwikkelen

Wat heb je nodig om leerlingen écht onderwijs op maat te geven? Het rooster aanpassen en iedereen een Chromebook aanbieden is in ieder geval niet genoeg. ‘Denk na over wat je aan het eind wilt zien.’ Caroline Offerhaus en Erica ter Wee aan het woord over de nieuwe B&T-innovatiesafari Flexibele leerroutes.

25
jan