Strategisch HRM versterkt jouw organisatie

Onderwijs wordt gemaakt door de mensen die er werken. Leraren, ondersteunend personeel, management en bestuur geven elke dag het beste van zichzelf om goed onderwijs voor leerlingen te verzorgen. Onderwijsorganisaties zijn het meest succesvol als ze gelukkige medewerkers hebben. Medewerkers die vól gaan voor de doelstellingen van de school en het bestuur, allemaal met hun eigen talenten, kennis en expertise.

Strategisch HRM gaat ervan uit dat HRM het belangrijkste middel is voor een bestuurder of schoolleider om strategische ambities te realiseren. Voor strategisch HRM heb je een helder strategisch beleid nodig waar medewerkers over kunnen meedenken en zich aan kunnen verbinden. Maar strategisch HRM vraagt ook om een plek waar iedereen zichzelf kan, wil, mag en durft te ontwikkelen. Dat zorgt voor meer werkgeluk en werkplezier.

Strategisch HRM-beleid zorgt ervoor dat medewerkers zich vol (kunnen) inzetten om de maatschappelijke opdracht en ambitie van jouw organisatie waar te maken. En zeker nu de arbeidsmarkt in het onderwijs steeds krapper wordt, is een goed HRM-beleid ook belangrijk om onderwijstalent te vinden en te behouden.

Wil je meer weten?

Wij kunnen (de uitvoering van) jouw HRM-beleid versterken. Meer informatie over wat we doen op het gebied van HRM vind je via onderstaande button. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

Pauline Zwaal-Arora
senior adviseur en directeur B&T werving en selectie

Meld je aan voor onze vacature­nieuwsbrief Onderwijswerk