Werving & selectie

De juiste mens op de juiste plek. Van teamleiders en middenmanagers tot de zwaarste bestuurs- en directieposities en leden van raden van toezicht: B&T heeft ruime ervaring met werving & selectie exclusief voor het onderwijs en heeft daarvoor alle benodigde expertise in huis.

Onze werkwijze

We zijn altijd op zoek naar de perfecte professionele match. Daar draait het om in de werving- en selectieprocedures die wij begeleiden. Uw vraag is ons vertrekpunt. U kunt rekenen op een volledig op uw organisatie toegesneden procedure. Zorgvuldigheid is ons credo. Zowel richting opdrachtgevers als richting kandidaten.

Executive search

Soms is het gewenst om een wervingsprocedure discreet uit te voeren, omdat de naam van de onderwijsorganisatie nog niet bekend gemaakt mag worden. In dat geval kunnen wij executive search voor u uitvoeren, waarbij wij vertrouwelijk kandidaten benaderen en pas op een later moment de details van de opdrachtgever bekendmaken.

Recruitment

Recruiter Alice Fischer ondersteunt de werving- en selectieadviseurs in hun zoektocht naar geschikte kandidaten. Zij onderhoudt dagelijks contact met mensen die zich oriënteren op een andere functie. Alice is ook verantwoordelijk voor (proactieve) search van kandidaten via onze eigen database, LinkedIn en andere sociale media. Hierdoor bereiken we ook mensen die niet actief zoeken naar een andere functie.

Interim-oplossing

Om de periode te overbruggen totdat een vacature is ingevuld en/of de nieuwe medewerker goed is ingewerkt, kunt u overwegen een interim-manager in te zetten. In onze pool van ervaren interim-professionals zijn alle disciplines vertegenwoordigd. Van bestuurders tot rectoren en directeuren, van opleidingsmanagers tot teamleiders en staffunctionarissen gespecialiseerd in control, hrm, kwaliteit en AVG. Ze zijn inzetbaar in de hele onderwijssector en voor uiteenlopende opdrachten.

HRM

Onderwijs wordt gemaakt door de mensen die er werken. Leraren, ondersteunend personeel, management en bestuur geven elke dag het beste van henzelf om goed onderwijs voor leerlingen te verzorgen. Onderwijsorganisaties zijn het meest succesvol als ze gelukkige medewerkers hebben die, allemaal met hun eigen talenten, kennis en expertise, vól gaan voor de doelstellingen van de school en het bestuur. Strategisch HRM gaat uit van HRM als belangrijkste middel van een bestuurder of schoolleider om de strategische ambities te realiseren.

Arbeidsmarktcommunicatie

Nederland kampt met een krappe arbeidsmarkt, zeker binnen de onderwijssector. Het vergt een inventieve aanpak om toch de juiste kandidaten te vinden, te interesseren en te overtuigen. Hoe beter u weet waar u als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij u willen solliciteren. Wij helpen u zich te profileren als aantrekkelijk werkgever.

Top- en organisatiestructuur

Onderwijsorganisaties zijn continu in ontwikkeling. Regelmatig richt die ontwikkeling zich op aanpassing van de (top)structuur.  Maar hoe pak je dat aan? Wat is er nodig om de inrichting, werking en impact van de bestaande structuur goed tegen het licht te houden? B&T heeft veel ervaring op dit terrein.

Voor onze opdrachtgevers zoeken wij:

Actuele vacatures

Bekijk alle vacatures

Adviseur Bedrijfsvoering

LEV Scholengroep West-Nederland, Alphen aan den Rijn

Sector: PO

Sluitingsdatum: 15-01-2024

Directeur De Ichthusschool

AMOS Onderwijs, Amsterdam

Sector: PO

Sluitingsdatum: 10-01-2024

Teamleider tvwo 1-3

Wolfert Tweetalig, Rotterdam

Sector: VO

Sluitingsdatum: 17-12-2023

Afdelingsleider havo bovenbouw RSG Broklede

Stichting VO de Vechtstreek, Breukelen

Sector: VO

Sluitingsdatum: 10-12-2023

Voorzitter college van bestuur

Stichtingen Palludara en CBO De Greiden, Bolsward

Sector: PO

Sluitingsdatum: 15-01-2024

Rector Rudolf Steiner College

Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland, Haarlem

Sector: VO

Sluitingsdatum: 04-12-2023

Lid raad van toezicht

Stichting KindPunt, Meppel

Sector: PO

Sluitingsdatum: 03-12-2023

Twee leden raad van toezicht

Stichting Comprix, Wolvega

Sector: PO

Sluitingsdatum: 10-12-2023

Directeur basisonderwijs De Werkplaats

Stichting Werkplaats Kindergemeenschap, Bilthoven

Sector: PO

Sluitingsdatum: 01-12-2023

Lid raad van toezicht

Un1ek Onderwijs en Opvang, Vlaardingen

Sector: Kinderopvang, PO

Sluitingsdatum: 11-12-2023

Nieuws over werving & selectie

Meer berichten
Zij-instromers als oplossing voor het schoolleiderstekort?

Dat er te weinig leerkrachten zijn is algemeen bekend. Maar veel onderwijsbesturen hebben inmiddels ook te maken met een schoolleiderstekort. Sommige besluiten daarom leidinggevenden van buiten het onderwijs aan te trekken. Is dat een goed idee? “Ja”, zegt Jakolien Kraeima van de RVKO. “Maar ze moeten wel passen bij het DNA van je organisatie.”

08
mei
B&T Ontdekkingstocht kansengelijkheid

Op woensdag 21 juni organiseert B&T een Ontdekkingstocht kansengelijkheid. Met boeiende sprekers en een fietstocht langs bijzondere initiatieven en projecten in Rotterdam. Wil jij inspiratie opdoen en meepraten over mogelijkheden om gelijke kansen voor onze jeugd te bevorderen? Meld je dan vandaag nog aan!

06
mei
Leonie van Meeteren maakte de overstap van zorg naar onderwijs

Leonie van Meeteren maakte begin vorig jaar een succesvolle overstap van de zorg naar het onderwijs. Ze is nu bestuurder van STIP in Hilversum, een organisatie met zestien basisscholen. Dat bevalt haar uitstekend: ‘Ik was al een tijdje toe aan een volgende stap en heb mezelf uitgedaagd. Dat is heel verfrissend.’

02
mrt

Actueel

Onze agenda

Opdrachtgevers over B&T werving & selectie

SWV Primair Onderwijs Amsterdam Diemen

Ik zou B&T een volgende keer zeker weer inschakelen

Stichting St. Josephscholen Nijmegen

Het voelt goed en zelfs vertrouwd