Werving & selectie

De juiste mens op de juiste plek. Van teamleiders en middenmanagers tot de zwaarste bestuurs- en directieposities en leden van raden van toezicht: B&T heeft ruime ervaring met werving & selectie exclusief voor het onderwijs en heeft daarvoor alle benodigde expertise in huis.

Onze werkwijze

We zijn altijd op zoek naar de perfecte professionele match. Daar draait het om in de werving- en selectieprocedures die wij begeleiden. Uw vraag is ons vertrekpunt. U kunt rekenen op een volledig op uw organisatie toegesneden procedure. Zorgvuldigheid is ons credo. Zowel richting opdrachtgevers als richting kandidaten.

Executive search

Soms is het gewenst om een wervingsprocedure discreet uit te voeren, omdat de naam van de onderwijsorganisatie nog niet bekend gemaakt mag worden. In dat geval kunnen wij executive search voor u uitvoeren, waarbij wij vertrouwelijk kandidaten benaderen en pas op een later moment de details van de opdrachtgever bekendmaken.

Recruitment

Recruiter Alice Fischer ondersteunt de werving- en selectieadviseurs in hun zoektocht naar geschikte kandidaten. Zij onderhoudt dagelijks contact met mensen die zich oriënteren op een andere functie. Alice is ook verantwoordelijk voor (proactieve) search van kandidaten via onze eigen database, LinkedIn en andere sociale media. Hierdoor bereiken we ook mensen die niet actief zoeken naar een andere functie.

Interim-oplossing

Om de periode te overbruggen totdat een vacature is ingevuld en/of de nieuwe medewerker goed is ingewerkt, kunt u overwegen een interim-manager in te zetten. In onze pool van ervaren interim-professionals zijn alle disciplines vertegenwoordigd. Van bestuurders tot rectoren en directeuren, van opleidingsmanagers tot teamleiders en staffunctionarissen gespecialiseerd in control, hrm, kwaliteit en AVG. Ze zijn inzetbaar in de hele onderwijssector en voor uiteenlopende opdrachten.

HRM

Onderwijs wordt gemaakt door de mensen die er werken. Leraren, ondersteunend personeel, management en bestuur geven elke dag het beste van henzelf om goed onderwijs voor leerlingen te verzorgen. Onderwijsorganisaties zijn het meest succesvol als ze gelukkige medewerkers hebben die, allemaal met hun eigen talenten, kennis en expertise, vól gaan voor de doelstellingen van de school en het bestuur. Strategisch HRM gaat uit van HRM als belangrijkste middel van een bestuurder of schoolleider om de strategische ambities te realiseren.

Arbeidsmarktcommunicatie

Nederland kampt met een krappe arbeidsmarkt, zeker binnen de onderwijssector. Het vergt een inventieve aanpak om toch de juiste kandidaten te vinden, te interesseren en te overtuigen. Hoe beter u weet waar u als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij u willen solliciteren. Wij helpen u zich te profileren als aantrekkelijk werkgever.

Top- en organisatiestructuur

Onderwijsorganisaties zijn continu in ontwikkeling. Regelmatig richt die ontwikkeling zich op aanpassing van de (top)structuur.  Maar hoe pak je dat aan? Wat is er nodig om de inrichting, werking en impact van de bestaande structuur goed tegen het licht te houden? B&T heeft veel ervaring op dit terrein.

Voor onze opdrachtgevers zoeken wij:

Actuele vacatures

Bekijk alle vacatures

Rector Cygnus Gymnasium

Stichting ZAAM, Amsterdam

Sector: VO

Sluitingsdatum: 10-01-2022

Rector Gymnasium Haganum

Stichting VO Haaglanden, Den Haag

Sector: VO

Sluitingsdatum: 05-12-2021

Lid raad van toezicht

Panta Rhei, Leidschendam

Sector: PO

Sluitingsdatum: 20-12-2021

Onafhankelijk voorzitter

Samenwerkingsverband VO Zuid-Utrecht, Nieuwegein

Sector: SWV, VO

Sluitingsdatum: 05-12-2021

Directeur Aeres VMBO en Aeres MBO

Aeres, Heerenveen

Sector: MBO, VMBO

Sluitingsdatum: 03-12-2021

Directeur Floracollege

Lentiz onderwijsgroep, Naaldwijk

Sector: VMBO, VO

Sluitingsdatum: 05-12-2021

HR-adviseur

SPCO Groene Hart, Woerden

Sector: PO

Sluitingsdatum: 10-01-2022

Controller

Stichting IRIS, Heemstede

Sector: VO

Sluitingsdatum: 05-12-2021

Twee onderwijskundig leiders

ASVO, Amsterdam

Sector: PO

Sluitingsdatum: 16-01-2022

Nieuws over werving & selectie

Meer berichten
Een andere kijk op het aantrekken van medewerkers

Hoewel B&T jaarlijks circa 120 werving- en selectieprocedures met succes afrondt, blijkt door de krappe arbeidsmarkt ook weleens dat een klassieke manier van medewerkers werven onvoldoende oplevert. Het kan dan interessant zijn om met een andere blik naar werving te kijken.

31
mei
Innovatief werven bleek een succes voor Ronduit

Bestuurder Jan Zijp van Ronduit zag zich het afgelopen voorjaar voor een moeilijke opgave gesteld: in korte tijd tijdens de lockdown drie nieuwe locatiedirecteuren vinden voor het volgend schooljaar. Met behulp van een bijzondere wervingsprocedure van B&T communicatiecollectief slaagde Ronduit toch in deze missie.

15
sep
Aantrekkelijke schoolorganisaties

U gaat toch ook voor blije en betrokken medewerkers? De Talenten Motivatie Analyse helpt u de drijfveren van uw personeel in kaart te brengen en het werkklimaat te optimaliseren.

03
mrt

Actueel

Onze agenda

Opdrachtgevers over B&T werving & selectie

SWV Primair Onderwijs Amsterdam Diemen

Ik zou B&T een volgende keer zeker weer inschakelen

Stichting St. Josephscholen Nijmegen

Het voelt goed en zelfs vertrouwd