Werving & selectie

De juiste persoon op de juiste plek

Of dat nu een teamleider, een directeur, een bestuurder of een lid van de raad van toezicht is. Wij hebben veel ervaring met werving & selectie in het onderwijs. Onze oplossingen voor jouw vraagstukken zijn duurzaam en op maat.

Dit doen wij

Werkwijze

We zijn altijd op zoek naar de perfecte match. Daar gaat het om bij de werving- en selectieprocedures die wij begeleiden. Wij stemmen de procedure helemaal af op jouw vraag en jouw organisatie. Uiteraard werken we zorgvuldig, richting opdrachtgevers en kandidaten.

Executive search

Soms wil je dat een wervingsprocedure discreet wordt uitgevoerd, omdat de naam van de onderwijsorganisatie nog niet mag worden genoemd. In dat geval kunnen wij een executive search doen. We benaderen kandidaten dan vertrouwelijk. Pas op een later moment maken we de details van de opdrachtgever bekend.

Recruitment

Recruiter Alice Fischer ondersteunt de werving- en selectieadviseurs bij hun zoektocht naar geschikte kandidaten. Zij heeft dagelijks contact met mensen die zich oriënteren op een andere functie. Alice is ook verantwoordelijk voor (proactieve) search van kandidaten via onze eigen database, LinkedIn en andere sociale media. Hierdoor bereiken we tevens mensen die niet actief zoeken naar een andere functie.

Interim-oplossing

Is een vacature nog niet ingevuld of is een nieuwe medewerker nog niet goed ingewerkt? Dan kun je een interim-manager inzetten. In onze pool hebben we allerlei ervaren interim-professionals: van bestuurders tot rectoren en directeuren, van opleidingsmanagers tot teamleiders en staffunctionarissen die gespecialiseerd zijn in control, hrm, kwaliteit en AVG. Ze zijn inzetbaar in de hele onderwijssector en voor allerlei soorten opdrachten.

HRM

Onderwijs wordt gemaakt door de mensen die er werken. Leraren, ondersteunend personeel, management en bestuur geven elke dag het beste van zichzelf om goed onderwijs voor leerlingen te verzorgen. Onderwijsorganisaties zijn het meest succesvol als ze gelukkige medewerkers hebben. Medewerkers die vól gaan voor de doelstellingen van de school en het bestuur, allemaal met hun eigen talenten, kennis en expertise. Strategisch HRM gaat uit van HRM als belangrijkste middel van een bestuurder of schoolleider om de strategische ambities te realiseren.

Arbeidsmarktcommunicatie

De arbeidsmarkt is krap, zeker in het onderwijs. Het vinden, interesseren en overtuigen van de juiste kandidaten vereist een inventieve aanpak. Hoe beter je weet waar je als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij jou willen solliciteren.

Top- en organisatiestructuur

Onderwijsorganisaties ontwikkelen zich continu. Ook de (top)structuur. Maar hoe pak je een aanpassing van de (top)structuur aan? Wat heb je nodig om de inrichting, werking en impact van de bestaande structuur goed tegen het licht te houden? B&T heeft hier veel ervaring mee.

Voor onze opdrachtgevers zoeken wij:

Actuele vacatures

Bekijk alle vacatures

Teamleider vwo bovenbouw Libanon Lyceum

Stichting BOOR, Rotterdam

Sector: VO

Sluitingsdatum: 04-07-2024

Voorzitter college van bestuur

Talent Primair, Huizen

Sector: PO

Sluitingsdatum: 07-07-2024

HR-adviseur

Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Amsterdam

Sector: VO

Sluitingsdatum: 07-07-2024

Twee adjunct-directeuren

ISW Gasthuislaan, ‘s-Gravenzande

Sector: VO

Sluitingsdatum: 23-06-2024

Teamleider Thorbecke Talentschool Rotterdam, locatie Prinsenlaan

Stichting BOOR, Rotterdam

Sector: VO

Sluitingsdatum: 30-06-2024

Teamleider mavo 3/4 en havo 4/5 Libanon Lyceum

Stichting BOOR, Rotterdam

Sector: VO

Sluitingsdatum: 30-06-2024

Lid raad van toezicht

Stichting voor Protestants Christelijk Onderwijs Ermelo, Ermelo

Sector: PO

Sluitingsdatum: 07-07-2024

Directeur OBS De Vroonhoeve

MorgenWijzer, Alphen aan den Rijn

Sector: PO

Sluitingsdatum: 23-06-2024

Rector Christelijk College de Populier

Lucas Onderwijs, Den Haag

Sector: VO

Sluitingsdatum: 23-06-2024

Schoolleider VSO Heliomare College Heemskerk vervolgonderwijs

Heliomare Onderwijs, Heemskerk

Sector: VSO

Sluitingsdatum: 23-06-2024

Afdelingsleider ISK – OSG Hugo de Groot

Scholengroep Nieuw Zuid, Rotterdam-Charlois

Sector: VO

Sluitingsdatum: 24-06-2024

Het laatste nieuws over werving en selectie

Meer berichten

‘De ontmoetingen ga ik missen’

Honderden werving- en selectietrajecten van B&T heeft Marja de Kruif de afgelopen 21 jaar begeleid. Nu haar pensioen aanstaande is, blikt ze terug op haar werk. Zorgvuldigheid en verbinding zijn daarin de sleutelwoorden. ‘Dat is dé manier om de beste match te vinden.’

B&T tekent Verklaring Gelijke Kansen

27 mei tekende Martine Fuite namens B&T de Verklaring Gelijke Kansen. Met de ondertekening bundelen ruim 50 werkgevers, intermediairs, HR-professionals, maatschappelijke organisaties en de overheid de krachten voor meer gelijke kansen bij sollicitaties en op het werk.

Niemand buitenspel

In maart sneuvelde de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie in de Eerste Kamer. Dat is jammer, want een objectievere blik bij werving en selectie, waarbij de nadruk meer ligt op competenties en minder op een ‘klik’ of onderbuikgevoel, biedt ons allemaal kansen. Niet alleen op rechtvaardiger wervingsprocedures, maar ook op beter presterende teams en de inzet van onbenut potentieel.

Onze agenda

Altijd op de hoogte van onze activiteiten en die van externe partijen

Wat onze opdrachtgevers zeggen

Ik zou B&T een volgende keer zeker weer inschakelen

Ruud Pet, Onafhankelijk voorzitter ALV SWV Primair Onderwijs Amsterdam Diemen

De adviseur stond open voor mijn ambities. Ze was nieuwsgierig naar mij en had vertrouwen.

Hellen Maltha, Directeur OBS Kortland