Wat ons drijft

Duurzame onderwijsontwikkeling

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Onderwijs speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen en dus in de vorming van een gezonde, inclusieve maatschappij. Wij geloven in een samenleving die steeds beter in staat is haar beloften aan jonge mensen waar te maken. En wij geloven in de kracht van het onderwijs. Iedere dag werken wij voor, met en naast leiders in het onderwijs, zodat zij hún plannen voor beter onderwijs kunnen realiseren. Als hun partner zetten wij vol in op het duurzaam versterken van onderwijs.

Toen en nu

Chris van Beekveld en Johan Terpstra richtten ruim 35 jaar geleden Van Beekveld & Terpstra op. Twee voormalig vakbondsmannen met een hart voor onderwijs en een missie om de sector verder te brengen. Met een klein organisatieadviesbureau wisten zij vanuit Hoorn een landelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het funderend onderwijs en het mbo. Deskundig, scherp en betrouwbaar.

Nu dragen wij hun naam nog steeds, zij het in de verkorte vorm; tegenwoordig heten we B&T. In 35 jaar groeiden we op alle fronten. Zowel in diversiteit en kwaliteit als in omvang. Zo zijn we ook actief op het terrein van werving & selectie en interim-management, specifiek gericht op het vinden van (tijdelijke) leiders in het onderwijs. Verder is er de B&T academie, met een divers aanbod opleidingen en ontwikkeltrajecten voor onderwijsprofessionals. Het B&T communicatiecollectief ondersteunt en adviseert onderwijsorganisaties bij de ontwikkeling en uitvoering van hun – interne en externe – communicatie en marketing. De jongste loot aan ons bedrijf is B&T realisatiekracht, waarmee je mensen met uitvoeringskracht in huis haalt.

Wezenlijke bijdrage

Vanuit deze divisies zien wij veel van het onderwijs. Veel scholen, veel besturen, samenwerkingsverbanden, in alle regio’s en onderwijssectoren. Daarnaast werken we voor het ministerie van OCW, voor de sectorraden, voor gemeenten en andere onderwijspartners. Juist door de diversiteit van onze werkzaamheden en de rol die wij lokaal, regionaal en landelijk spelen, kunnen wij een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de sector.

Impact

In ons werk gaan we uit van de kracht van organisaties en de mensen die er werken, en richten we ons op duurzame onderwijsontwikkeling. We bieden geen pasklare antwoorden, maar gaan met jou op zoek naar de vraag achter de vraag. Samen ontwerpen we langetermijnoplossingen voor jouw dilemma’s. We zijn open en in verbinding. Altijd gericht op groei en vindingrijk in onze zoektocht naar blijvende impact.

Enkele jaren geleden zijn we verhuisd van Hoorn naar Amsterdam. Ons kantoor met uitzicht op de haven van IJburg biedt ons dagelijks ruimte, overzicht en inspiratie. Je bent daar van harte welkom, maar we komen uiteraard ook graag bij jou langs om kennis te maken.

Hans van Willegen
senior adviseur en algemeen directeur B&T

Meld je aan voor onze nieuwsbrief