Academie

Jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling

Ontdek je talent, creëer nieuwe kansen en word ‘je beste zelf’.

Dit doen wij

Opleidingsaanbod

De B&T academie biedt veel verschillende opleidingen en ontwikkeltrajecten voor professionals in het onderwijs. Zowel individueel als in groepsverband.

Incompany-aanbod

Ben je op zoek naar een training, leergang of ontwikkeltraject op maat? De B&T academie heeft een uitgebreid incompany-aanbod. Volledig afgestemd op jouw organisatie en behoeften.

Management development

Welke vaardigheden heb je nodig om ambities te verwezenlijken? Hoe verleidt de huidige context tot leren? Wat gaat de leerling van dit traject merken? Deze en andere vragen komen aan bod bij het ontwerp van een management development-traject.

Feedbackinstrumenten

Wil je weten of jouw beeld over je functioneren aansluit bij de beleving van anderen? De B&T academie organiseert feedback met verschillende instrumenten. Lees meer over de Talenten Motivatie Analyse (TMA) en de 360 graden feedback.

Coaching

Hoe ontwikkel ik mijn leidinggevende kwaliteiten? Hoe kan ik mijn team in beweging brengen? Met een coachingstraject kom je dichter bij de antwoorden op deze en andere vragen. Zoom in op jouw ontwikkelvraag.

Development centers

Wil je jezelf of jouw leidinggevenden verder ontwikkelen als leider? En ben je op zoek naar een frisse aanpak die buiten de gebaande paden treedt? Dan is het development center van de B&T academie en Kessels & Smit iets voor jou.

Nieuws over de academie

Meer berichten

Nieuwe leergang voor wethouders onderwijs en/of jeugd

Voor de tweede keer organiseert B&T in opdracht van de Wethoudersvereniging een leergang voor wethouders met onderwijs en/of jeugd in portefeuille. ‘We leren de deelnemers om de juiste verbanden te zien en de goede vragen te stellen.’

Zij-instromers als oplossing voor het schoolleiderstekort?

Dat er te weinig leerkrachten zijn is algemeen bekend. Maar veel onderwijsbesturen hebben inmiddels ook te maken met een schoolleiderstekort. Sommige besluiten daarom leidinggevenden van buiten het onderwijs aan te trekken. Is dat een goed idee? “Ja”, zegt Jakolien Kraeima van de RVKO. “Maar ze moeten wel passen bij het DNA van je organisatie.”

Nieuw: Intervisie voor ervaren toezichthouders

Na twee succesvolle edities van de leergang voor startende toezichthouders heeft de B&T academie nu ook een aanbod ontwikkeld voor ervaren toezichthouders. Op 21 september gaat een intervisiegroep voor ervaren toezichthouders van start. Voor RvT-leden in het onderwijs die hun impact binnen de raad en richting hun bestuur willen vergroten.

Nieuwe opleiding: schoolleider voor zij-instromers

Heb jij leidinggevende ervaring en wil je het verschil maken in het basisonderwijs? De Opleiding vakbekwaam schoolleider voor zij-instromers bereidt jou voor op de onderwijspraktijk en op leidinggeven aan onderwijsteams.

Opdrachtgevers en deelnemers over B&T academie

De Broedplaats was echt een mooie opstap om je verder te ontwikkelen als leidinggevende.

Marc Nieuwland, Directeur Hannie Schaftschool

Op het niveau van de stichting heeft het MD-traject tot veel meer samenhang geleid in de manier waarop we naar kwaliteitszorg kijken.

Joris Verhoeckx, Bovenschools interim-directeur Alterius