Wat we doen

Ervaren interim-managers met een passie voor onderwijs

Bij B&T interim-management geloven wij dat goed onderwijs de jeugd helpt te groeien. Maar goed onderwijs, wat houdt dat precies in? De voortdurende discussie daarover in de maatschappij en binnen de politiek maakt het voor onderwijsorganisaties soms ingewikkeld om de juiste koers te bepalen. Daarnaast spelen uitdagingen als het leraren- en schoolleiderstekort. Bovendien kunnen zich lastige situaties voordoen: er valt iemand uit voor wie (even) geen geschikte vervanger beschikbaar is, de kwaliteit van het onderwijs laat te wensen over of er is een financieel probleem. Soms is een cultuuromslag nodig. Als zo’n situatie zich voordoet en u komt daar niet op eigen kracht uit, dan kan de inzet van een interim-manager een goede optie zijn.

B&T interim-management is in korte tijd uitgegroeid tot het grootste bureau voor tijdelijke menskracht op bestuurlijk, leidinggevend en stafniveau binnen het onderwijs. Aan de hand van onze uitgebreide praktijkervaring zijn wij tot een eigen aanpak gekomen die zijn bestaansrecht inmiddels ruimschoots heeft bewezen. Die aanpak bestaat uit zes principes:

Een vliegende start
Helder krijgen wat de opdracht is, daar de juiste IM’er bij zoeken, een zorgvuldige introductie binnen de organisatie, een goede analyse en plan van aanpak plus draagvlak hiervoor: die elementen zorgen samen voor een vliegende start.

Ken je eigen bril
Goed kunnen waarnemen wat er speelt en wat mensen drijft: die vaardigheid is belangrijk voor interim-werk. Voor zo’n heldere blik is het belangrijk dat onze interimmers zich bewust zijn van hun eigen ‘bril’ en blinde vlekken.

Het huis op orde
In de eerste weken van een nieuwe opdracht komt een interim-manager veel ‘losse eindjes’ tegen. Dat zijn allemaal stukjes van de puzzel die hij gaat leggen. Samen met andere informatie vormen ze een beeld van wat er aan de hand is.

Leef het voor
Soms is een cultuurverandering nodig. Vanuit een open houding zoekt de interim-manager met de medewerkers naar een andere manier om met elkaar om te gaan. Daarbij geeft hij zelf voortdurend het goede voorbeeld.

Blijf leren
Elke opdracht vraagt om een eigen aanpak. Het is dan ook van cruciaal belang dat een interimmer een lerende houding heeft. De interim-managers van B&T krijgen daarom ondersteuning, ook bij het werken aan hun eigen ontwikkelvraag.

Jezelf misbaar maken
De interim-manager weet vanaf het begin dat een opvolger zijn werk zal voortzetten. Het is belangrijk dat het team dit ook beseft. Na een goede overdracht kunnen de ingezette verbeteringen verder vorm krijgen.

Meer weten?

In onze boekje Interim-management in het onderwijs. De meerwaarde van een betrokken passant werken we deze principes nader uit, mede aan de hand van interviews met een aantal van onze interimmers en opdrachtgevers. Vraag een gratis exemplaar aan via dit formulier. Heeft u vragen over B&T interim-management of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Willy Egberink

senior adviseur en directeur B&T interim-management

Aanmelden voor onze nieuwsbrief