Top- en organisatiestructuur

Optimalisatie of (her)ontwerp

Onderwijsorganisaties zijn continu in ontwikkeling. Regelmatig richt die ontwikkeling zich op aanpassing van de (top)structuur.  Maar hoe pak je dat aan? Wat is er nodig om de inrichting, werking en impact van de bestaande structuur goed tegen het licht te houden? B&T heeft veel ervaring op dit terrein.

De ontwikkeling van onderwijsorganisaties vindt soms bewust gestuurd en soms meer organisch en geleidelijk plaats. De interne en/of externe omgeving speelt daarbij een belangrijke rol. Dit betekent dat veranderingen kunnen voortkomen uit urgentie, bijvoorbeeld omdat u moet inspelen op krimp van het aantal leerlingen. Maar verandering kan ook worden ingegeven vanuit ambitie, bijvoorbeeld omdat u uw onderwijzend personeel meer professionele ruimte wilt bieden.

Meer weten?

Het maakt niet uit wat de reden is. Als u nadenkt over een optimalisatie of (her)ontwerp van uw organisatie- of topstructuur, dan is B&T u graag van dienst. Onze adviseurs onderscheiden zich door hun combinatie van kennis van het onderwijs en hun bedrijfskundige kennis en ervaring. Dit zorgt ervoor dat keuzes in de structuur altijd ten dienste staan van het primaire onderwijsproces. Meer over onze dienstverlening op dit terrein vindt u via de button hieronder. Heeft u vragen of wilt u eens van gedachten wisselen over een concreet vraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. 

Angela Giezen

senior adviseur en directeur B&T werving & selectie

Aanmelden voor onze vacaturenieuwsbrief Onderwijswerk