Ontdekkingstocht kansengelijkheid

Met een rijk aanbod aan projecten en initiatieven

Op woensdag 21 juni organiseert B&T een Ontdekkingstocht kansengelijkheid. Met boeiende sprekers en een fietstocht langs bijzondere initiatieven en projecten in Rotterdam. En met bijdragen vanuit heel Nederland.

Het onderwijs geldt vaak als dé grote gelijkmaker, maar biedt helaas niet iedereen dezelfde kansen. Onbedoeld, maar toch. Hoe kun je kansengelijkheid, op school en daarbuiten, zoveel mogelijk bevorderen? Tijdens de ontdekkingstocht willen we jou inspiratie, voorbeelden en handvatten bieden om daar in je eigen context mee aan de slag te gaan.

Programma

Het programma van de dag is bijna rond; hier vind je het tijdschema. Je kunt in ieder geval rekenen op bijdragen van:

Fietstocht

We starten de dag om 9.30 uur bij Theater Walhalla met twee sprekers: Iliass El Hadioui en Marco Pastors. Na een korte pauze is het tijd om in actie te komen. We gaan in kleine groepjes per fiets op bezoek bij inspirerende projecten en initiatieven binnen en buiten het onderwijs die kansengelijkheid onder kinderen en jongeren bevorderen. Ook gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, jongerenwerkers, onderwijsvernieuwers, wetenschappers en andere denkers en doeners. Zo krijg je nieuwe perspectieven en denkrichtingen aangereikt om de kansengelijkheid binnen en buiten ons onderwijssysteem te vergroten. Er zijn in totaal 10 fietsroutes, elk bestaande uit 3 sessies. We eindigen de dag weer bij Theater Walhalla. 

Meld je aan!

Ben je enthousiast? Klik op onderstaande button voor meer informatie en het aanmeldformulier. De kosten bedragen € 225,-. Daarvoor krijg je een dagvullend en zeer afwisselend programma rond een uiterst actueel thema.