Dag van het Praktijkonderwijs

Het Praktijkonderwijs bestaat 25 jaar. De Sectorraad Praktijkonderwijs viert dit op 12 juni met een jubileumcongres in congrescentrum Spant! in Bussum. B&T is vertegenwoordigd op de informatiemarkt.

De organisatie heeft een gevarieerd programma samengesteld, met bijdragen van onder anderen gedragsbioloog Patrick van Veen en Edith Hooge, hoogleraar onderwijsbestuur en voorzitter van de Onderwijsraad. ’s Middags zijn er presentaties over inclusiever onderwijs, opvoeden en opgroeien, opgroeien in mindere tijden, arbeidsmarkttoeleiding, onderwijsbeleid en praktijkonderwijs, en sport en onderwijs.

Politiek

Ook de politiek is vertegenwoordigd, in de personen van minister Dennis Wiersma (primair en voortgezet onderwijs) en staatssecretaris Maarten van Ooijen (o.a. jeugdzorg). Laatstgenoemde gaat in op het belang van de verbinding tussen onderwijs en jeugdzorg voor leerlingen in het Praktijkonderwijs. Maarten van Rossem geeft aan het einde van de dag zijn visie op de toekomst van het praktische onderwijs en het beroepsonderwijs.

Schoolplan

Er is ook een informatiemarkt. In de stand van B&T kunt u terecht voor ons aanbod op het vlak van strategie- en schoolplanontwikkeling. Kom vooral bij ons langs, want u kunt een gratis geïllustreerde schoolplanposter winnen (bij afname van een schoolplantraject).