B&T tekent Charter Diversiteit

Tijdens een online bijeenkomst met alle collega’s heeft Hans van Willegen, algemeen directeur van B&T, het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf ondertekend.

Gelijke kansen en een inclusieve samenleving – daar wil B&T als werkgever graag aan bijdragen. Daarom werken we toe naar het vergroten van onze (culturele) diversiteit. Dit willen wij doen door een betere afstemming van onze wervingskanalen en het inclusiever maken van onze werving en selectie. Dat gaat hand in hand met het nastreven van een inclusieve bedrijfscultuur. Ook wil B&T diversiteit stimuleren bij opdrachtgevers.

Bewustwording

“Als werkgever streven wij naar een divers personeelsbestand”, zegt Hans van Willegen. “Momenteel is culturele diversiteit de dimensie die bij ons het sterkst ondervertegenwoordigd is, dus daar gaan we mee aan de slag. Ook willen we graag een bijdrage leveren aan meer diversiteit binnen schoolbesturen en schoolleidingen. In gesprekken met onze opdrachtgevers proberen we hen (meer) bewust te maken van de rijkdom en kansen van verscheidenheid.”

Verschillen optimaal benutten

SER Diversiteit in Bedrijf ondersteunt organisaties bij het bevorderen van een gemêleerd personeelsbestand en een inclusief bedrijfsklimaat. De organisatie richt zich op vijf dimensies: arbeidsvermogen, culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Hun missie is een arbeidsmarkt waarop verschillen gewaardeerd en optimaal benut worden. Met het ondertekenen van het Charter Diversiteit laten organisaties zien dat ze zich inzetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Meer informatie vindt u op hun website.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.