Nieuw: Fenom interim IB+

Voor interne begeleiding, zorg- en kwaliteitscoördinatie

Fenom, onderdeel van B&T, lanceert een nieuwe interim-dienst voor interne begeleiding, zorgcoördinatie en kwaliteitscoördinatie. Scholen en besturen die een tijdelijk waarnemer zoeken op (een van) deze terreinen of bijvoorbeeld extra capaciteit nodig hebben, kunnen vanaf nu terecht bij Fenom interim IB+. “Wij bieden een duurzame impuls aan het zorg- en kwaliteitsbeleid.”

Fenom werkt vanuit de kernwaarden plezier, ontwikkelkracht, duurzaamheid en groei. “Dat gaat ook op voor onze interim-ib’ers, zorgcoördinatoren en kwaliteitscoördinatoren”, zegt Erik Verstegen, senior adviseur en coördinator van Fenom interim IB+. “Wij werken volgens de principes van het waarderend onderzoek. In de kern betekent dit dat we altijd aansluiten bij wat er al goed gaat. Het versterken en verder doen groeien van die successen maakt veel positieve energie en plezier vrij. Dat bepaalt in grote mate het succes van onze werkwijze.”

Blijvende verbetering

Verstegen benadrukt dat de interimmers van Fenom interim IB+ niet slechts waarnemers zijn. “Wij bieden een duurzame impuls aan het zorg- en kwaliteitsbeleid. Wij gaan en staan voor duurzame verbetering. Wij merken dat de rol van de ib’er steeds meer opschuift van begeleiden naar coördineren, coachen en strategisch ontwikkelen. Wij vinden het belangrijk dat de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap voor de primaire leerling- en kwaliteitszorg zoveel mogelijk bij het team en de individuele leerkrachten is belegd. Dit heeft een positief effect op de betrokkenheid en de duurzaamheid van de ontwikkeling, wat weer tot meer werkplezier leidt.”

Misbaar maken

De duurzame aanpak van Fenom interim IB+ blijkt ook uit het feit dat de interimmers nooit langer dan één jaar actief zijn bij dezelfde opdrachtgever. “Binnen die tijd moet de organisatie weer op eigen benen kunnen staan”, zegt Erik. “Daar zijn we scherp op. Wij vinden dat onze interimmers eigenlijk al vanaf het begin van hun opdracht bezig moeten zijn zichzelf weer misbaar te maken. Dat doen we onder andere door aan de voorkant doelen te stellen en de situatie goed te analyseren. En via onze ontwikkelingsgerichte aanpak vanuit een waarderende benadering.”

Naast mensen staan

Willemijn Visser werkt sinds kort via Fenom als interim-ib’er bij de Leerunit in Amsterdam. Dat bevalt goed. “Als interimmer krijg je een kijkje in de keuken van veel scholen. Daar leer je zelf heel veel van en het is mooi om je kennis en ervaring door te geven aan anderen. Ik merk dat je echt gewaardeerd wordt als je naast de mensen gaat staan en aansluit bij wat zij nodig hebben. Ik werk al langer als zzp’er en dat bevalt goed, maar je hebt wel eens het gevoel dat je er alleen voor staat. Dat heb ik bij Fenom niet meer. En doordat ze onderdeel zijn van B&T hebben ze een groot netwerk en heb je dus meer kans op leuk opdrachten.”

Collegiaal netwerk

Visser roemt ook het zogeheten schaduwmanagement van Fenom. De schaduwmanager is niet alleen sparringpartner en vraagbaak voor de interimmer, maar ook de schakel tussen Fenom en de opdrachtgever. “Erik belt mij geregeld om te vragen hoe het gaat”, zegt Visser. “En als ik zelf een vraag heb kan ik altijd bij hem terecht, of bij een collega. Niet alleen over leerling- en kwaliteitszorg, maar ook over beleid en strategie, of beeldcoaching bijvoorbeeld. Ik voel me echt onderdeel van een collegiaal netwerk. Voordeel van werken via Fenom vind ik ook de financiële kant. Ik hoef alleen maar mijn uren door te geven en wordt netjes betaald. Als zzp’er is dat vaak meer gedoe.”

Zoek je een interimmer?

Heb jij een opdracht voor een van onze ervaren interim-ib’ers, zorgcoördinatoren of kwaliteitscoördinatoren? Zoek je een tijdelijk waarnemer, extra handen, of wil je een verandering realiseren en dat extern beleggen? Neem dan contact op met Erik Verstegen (e.verstegen@fenom.nl, 06 21 85 39 16) en hij gaat direct voor je aan de slag!

Als interimmer aan de slag?

Ben je een ervaren ib’er, zorg- of kwaliteitscoördinator en overweeg je als interimmer aan de slag te gaan? Wij zijn op zoek naar gedreven professionals. Stuur je cv naar Erik Verstegen, coördinator Fenom interim IB+: e.verstegen@fenom.nl. Hij neemt vervolgens contact met je op.

Wil je eerst meer weten of heb je vragen? Plan via onderstaande button zelf eenvoudig een online kennismakingsgesprek met Erik in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.