Gids door de jungle van arbeidsrecht en onderwijsrecht

Onderwijsorganisaties hebben te maken met een woud aan regels, die een obstakel kunnen vormen voor wat zij eigenlijk willen doen: Goed onderwijs geven. Ik help scholen de weg te vinden door die wetten en regels.

Sinds 2007 hou ik me bezig met juridische advisering aan onderwijsorganisaties. Het gaat dan vaak om arbeidsrechtelijke zaken, maar ook om bijvoorbeeld samenwerkingsovereenkomsten, medezeggenschapskwesties, huisvestingsperikelen of bekostigingsvraagstukken. Ik ben dus goed thuis in de sector. Veel zaken kunnen met het juiste advies goed worden opgelost, maar soms lukt dat niet. Dan sta ik als advocaat de scholen ook bij in juridische procedures.

Samenwerken

Per 2016 werk ik met B&T samen, waarbij ik vanuit mijn expertise een bijdrage lever aan adviestrajecten van B&T en ook betrokken kan worden bij juridische spin-off van zo’n traject. Ik ken B&T als een bureau met een gedegen aanpak op tal van terreinen. Dat hoogwaardige niveau matcht met de benadering van het onderwijsveld die wij ook bij Cascade advocaten kennen. Onze samenwerking betekent dat wij elkaar over en weer kunnen versterken en gezamenlijk de onderwijssector nog beter van dienst kunnen zijn.

Beste resultaat

In de praktijk merk ik dat je met onderwijsorganisaties sneller en doeltreffender tot het beste resultaat komt als je kunt zorgen voor korte lijnen en heldere, informele samenwerking. Dat vraagt van mij als advocaat en adviseur dat ik eenvoudig benaderbaar ben en dat ik meteen oor heb voor het probleem waar je tegenaan loopt. De beste samenwerking is er een waarin in dat gesprek meteen een advies tot stand komt waarmee je op dat moment verder kunt, waarna vervolgens in overleg een route wordt uitgestippeld die helderheid geeft.

Aan de eettafel

Ik vind het fijn met mijn werk bij te dragen aan deze sector. Mijn vrouw werkt in het primair onderwijs, dus ook aan de eettafel komen de dilemma’s van de sector regelmatig langs. Dat vergroot voor mij de herkenbaarheid van waar ik mee bezig ben.