SLO zoekt vakexperts

Draag bij aan vernieuwend onderwijs

SLO zoekt vakexperts voor de vakgebieden mens en natuur, rekenen en wiskunde en Nederlands. Heb jij een heldere visie op een van deze vakgebieden en wil jij bijdragen aan het onderwijs van de toekomst? Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om leerlingen en leraren te voorzien van doordacht onderwijs? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Als vakexpert bij SLO heb je misschien wel de meest afwisselende én inspirerende baan binnen jouw vakgebied.

Functieomschrijving

Samen met het onderwijsveld en andere experts ontwikkel je doelen, kaders, voorbeeldmaterialen en instrumenten, op landelijk, school- of klasniveau.

Je zorgt ervoor dat betrokkenen binnen en buiten SLO van elkaar kunnen leren. Van belang is dat je een relevant netwerk ontwikkelt en onderhoudt. Daarnaast representeer je SLO, waarmee je bijdraagt aan de positionering van SLO als nationaal expertisecentrum.

Om je werk als curriculumontwikkelaar goed te kunnen doen, volg je proactief de algemene ontwikkelingen in het onderwijs en specifiek die op het gebied van Nederlands.

Je schrijft voor vak- en beleidsbladen en je geeft lezingen en workshops. Vanuit je onafhankelijke rol én vanuit jouw expertise adviseer je niet alleen onze opdrachtgever OCW, maar ook leraren, schoolleiders en bestuurders.

De organisatie

Wij zijn SLO, het landelijk expertisecentrum voor het curriculum. We zijn de curriculummakers van Nederland. We willen waarde toevoegen aan het onderwijs, zorgen dat het almaar beter wordt. Ons team bestaat uit gedreven collega’s waarvan de meesten afkomstig zijn uit de onderwijspraktijk. Met elkaar werken we aan de ontwikkeling van een doordacht leerplan voor het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs. Voor de leerlingen, voor hun leraren, voor Nederland.