Bedrijfsvoering

Juridische dienstverlening voor het onderwijs

Onderwijsorganisaties hebben regelmatig te maken met juridische vraagstukken. Vaak gaat het om kwesties die geen ‘dagelijkse kost’ zijn. Daarom hebben weinig schoolbesturen deze expertise zelf in huis. In dat geval zijn de juristen van B&T en onze samenwerkingspartners u graag van dienst.

Wij beschikken over een ruime kennis van de sector en expertise op de meest voorkomende rechtsgebieden, zoals rechtspersonenrecht, arbeidsrecht en onderwijsrecht. Wij kunnen u ondersteunen bij arbeids(conflict)situaties, duiding van onderwijswetten, juridische inrichting en samenwerking van schoolbesturen of medezeggenschap.

Partners

Voor procesvoering (zoals bij de kanton- en/of bestuursrechter) hebben wij een hecht partnerschap met Cascade Advocaten (Bas Vorstermans, specialist op het gebied van onderwijsrecht en arbeidsrecht voor onderwijswerkgevers). Voor notariële diensten werkt B&T vaak samen met notaris Kanter Breuker van kantoor Trip.

Contact

Heeft u vragen of wilt u eens van gedachten wisselen over een concreet juridisch vraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag met u of en hoe wij u van dienst kunnen zijn.