Bijdragen aan een passende plek voor ieder kind

Al snel wist ik dat mijn hart uit gaat naar de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen. Toch nam ik eerst een andere afslag. Bijna tien jaar was ik werkzaam als organisatieadviseur voor de lokale overheid. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en bij B&T heb ik de plek gevonden om mijn kennis en ervaring in te zetten voor de onderwijssector. Met de ambitie om bij te dragen aan een passende plek voor ieder kind in onze maatschappij.

Met de decentralisaties in aantocht besloot ik mij medio 2013 toe te leggen op het sociaal domein van gemeenten. Ik was vooral actief in de jeugdhulp (van welzijn, jeugdgezondheidszorg, wijkteams tot hoogspecialistische jeugdhulp en jeugdbescherming). Meer en meer kwam ik in aanraking met de stelselwijziging passend onderwijs. Dit prikkelde mijn diepere behoefte om breder te bouwen aan het realiseren van een passende plek voor ieder kind in onze maatschappij.

Samenwerken

Als vader van twee kinderen herken ik de enorme verantwoordelijkheid van het onderwijs voor de toekomst van onze jeugd. De druk op het onderwijs om op allerlei gebieden bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen is groot. En soms te groot. Het onderwijs hoeft het in ieder geval zeker niet alleen te doen!

Ik geloof dat wij een passende plek voor ieder kind kunnen realiseren door effectieve verbindingen te leggen tussen personen, belangen, middelen en wetten. Zowel binnen de onderwijssector (bijvoorbeeld regulier en specialistisch onderwijs) als tussen sectoren (bijvoorbeeld onderwijs, jeugdhulp en arbeidsmarkt).

Als adviseur bij B&T wil ik bijdragen aan een zelfbewuste, goed georganiseerde en vernieuwende onderwijssector. Een sector die het belang van het kind voorop zet en met open vizier de samenwerking zoekt met haar omgeving. Zonder angst en vanuit vertrouwen in de eigen – waardevolle – bijdrage.

Duurzame verbetering

Ik voer opdrachten uit op het snijvlak van strategie, bedrijfsvoering en samenwerking. Mijn energie haal ik uit zaken ‘samen voor elkaar krijgen’ en mensen faciliteren die na mijn vertrek samen verder moeten werken aan dat wat tot stand is gebracht. Ik combineer een mensgerichte en coöperatieve aanpak met een scherp analytisch vermogen. Mijn ambitie is dat mijn tijdelijke inzet leidt tot een duurzame verbetering binnen en/of tussen klantorganisaties.