Landelijke IB-conferentie 2023

Ook voor kwaliteitscoördinatoren

Op dinsdag 14 maart organiseert Instondo Congressen de zesde editie van de Landelijke IB-conferentie. Het thema is Toetsen als onderdeel van kwaliteitszorg. Centraal staat de veranderende rol van de intern begeleider in relatie tot de kwaliteitscoördinator (KC’er). Extra aandacht is er voor toetsen. Fenom, onderdeel van B&T, is vertegenwoordigd op de informatiemarkt.

Taalkundige en toetswetenschapper Karen Heij verzorgt de centrale inleiding over toetsen. Want welke rol heeft toetsen bij onderwijskwaliteit? Waarom toetsen we wel of waarom niet? En als we het dan wel doen, wat meten we dan? Wat weten we dan? En, is dat dan ‘eerlijke’ informatie? Verschaffen we op die manier gelijke onderwijskansen aan alle leerlingen? Of nemen we ze juist (onbedoeld) wat af? Hoe kunnen we op een goede manier de resultaten interpreteren en wat kunnen we vervolgens doen met die informatie in de praktijk?

Live podcast

Andere sprekers zijn onder anderen Martin Ooijevaar, Marthe Schneiderberg, José Schraven, Peter de Vries, Anouk Brouns en Richard de Hoop. Een bijzondere bijdrage vormt de live podcast van Tjip de Jong, bekend van Tjipcast, met Luc Greven, auteur van onder andere De toekomst van de intern begeleider. De Jong interviewt Greven over de uitgangspunten van zijn nieuwe boek De 10 principes van de intern begeleider.

Fenom op de informatiemarkt

De informatiemarkt van de IB-conferentie is goed bezet met maar liefst 26 deelnemers. Eén daarvan is Fenom, sinds vorig jaar onderdeel van B&T. Fenom is onder meer actief in de begeleiding van IB-groepen en coaching van IB’ers en KC’ers. Ook heeft Fenom veel ervaring met interim-IB-opdrachten. Een school is verantwoordelijk om de zorg voor leerlingen te organiseren. De realiteit is dat een intern begeleider soms moeilijk te vinden is. Daarom biedt Fenom met IB+ deskundige professionals. Zij sluiten aan bij wat goed is en ondersteunen bij het versterken van onderwijskundig beleid en kwaliteitsverbetering. Meer weten? Kom vooral naar de stand (19 en 20) op de informatiemarkt. Of bezoek nu alvast de website van Fenom.