Ik wil van betekenis zijn voor het onderwijs

Van jongs af aan heb ik een fascinatie voor ontwikkeling en vakmanschap. Mijn liefde voor het onderwijsvak is ontstaan in het voortgezet onderwijs tijdens het doorlopen van een maatschappelijke stage. Ik wil graag iets betekenen voor kinderen. Met veel passie en bevlogenheid heb ik voor de klas gestaan en leiding mogen geven aan verschillende schoolteams. Na een mooie en boeiende carrière wilde ik op een andere manier van betekenis zijn voor het onderwijs.

In mijn werk als adviseur, trainer en coach ben ik altijd op zoek naar hoe het beter, anders, mooier en vernieuwender kan. Vanuit verbinding op zoek naar een volgende stap. Gericht op impact van handelen en gedrag werk ik mens- en procesgericht aan waardevolle verander- en verbetertrajecten in het onderwijs. Wat is “de essentie”, “de kern” van de vraag en hoe verhouden we ons daartoe als professional?

Werkplezier

In mijn werk houd ik ervan om doelgericht te werken en te experimenteren met nieuwe manieren van werken. Een ontwikkelingsgericht perspectief biedt ruimte voor leren en samenwerken en levert veel werkplezier op. Belangrijke elementen van dit perspectief zijn dat je invloed hebt op je eigen ontwikkeling, leert van succeservaringen en dat een persoonlijk belang het startpunt is om gezamenlijkheid te creëren.

Stijl

Mijn stijl is onderzoekend, stimulerend en soms stevig spiegelend. Ik kan direct en onbevangen zijn en met een nieuwsgierige blik onderzoek doen. Vaak kies ik bewust positie om van daaruit te prikkelen en te verdiepen. Ik vertrouw op mijn intuïtie wanneer er zaken spelen die iedereen voelt, maar niemand zegt. Die zaken maak ik bespreekbaar en dring dan snel door tot de kern van een vraagstuk. Aandacht voor gedrag en interactie tussen mensen combineer ik met nieuwsgierigheid naar werkprocessen en manieren van organiseren.

Drive

De drive in mijn werk is ook terug te vinden in sport. Ik vind het heerlijk om ingewikkelde parcoursen af te leggen op mijn mountainbike en te trainen in de sportschool. Sport is altijd van grote betekenis geweest in mijn leven en vormt een bron van inspiratie voor mijn werk.