B&T Ontdekkingstocht kansengelijkheid

Op woensdag 21 juni organiseert B&T een Ontdekkingstocht kansengelijkheid. Met boeiende sprekers en een fietstocht langs bijzondere initiatieven en projecten in Rotterdam. En met bijdragen vanuit heel Nederland. Wil jij inspiratie opdoen en meepraten over mogelijkheden om gelijke kansen voor onze jeugd te bevorderen? Meld je dan vandaag nog aan, want de inschrijving sluit op 13 juni!

Let op: de inschrijving is gesloten!

Waarom is dit interessant voor jou?

Het onderwijs geldt vaak als dé grote gelijkmaker, maar biedt helaas niet iedereen dezelfde kansen. Onbedoeld, maar toch. Hoe kun je kansengelijkheid, op school en daarbuiten, zoveel mogelijk bevorderen? Tijdens de ontdekkingstocht willen we jou inspiratie, voorbeelden en handvatten bieden om daar in je eigen context mee aan de slag te gaan.

Programma

Het programma van de dag is rond; hier vind je het tijdschema. Je kunt rekenen op bijdragen van:

Schoolladder beklimmen

We starten de dag om 9.30 uur bij Theater Walhalla, midden in Rotterdam-Katendrecht. Daar verzorgt IIiass El Hadioui een inleiding over de effecten van een (super-)diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur in een stedelijke omgeving. In het bijzonder gaat hij in op het switchgedrag van leerlingen en studenten tussen de binnenschoolse en buitenschoolse leefwerelden. El Hadioui laat zien hoe jongeren, ondanks een mismatch tussen die leefwerelden, veerkracht kunnen ontwikkelen en gaan geloven in eigen kunnen om de schoolladder te beklimmen. In zijn presentatie verbindt hij voortdurend wetenschappelijk-theoretische concepten met de alledaagse onderwijspraktijk binnen en buiten de lessen.

Fietstocht

Na een korte pauze is het tijd om in actie te komen. We gaan in kleine groepjes per fiets op bezoek bij inspirerende projecten en initiatieven binnen en buiten het onderwijs die kansengelijkheid onder kinderen en jongeren bevorderen. Ook gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, jongerenwerkers, onderwijsvernieuwers, wetenschappers en andere denkers en doeners. Zo krijg je nieuwe perspectieven en denkrichtingen aangereikt om de kansengelijkheid binnen en buiten ons onderwijssysteem te vergroten. Er zijn in totaal 8 fietsroutes, elk bestaande uit 3 sessies. We eindigen de dag weer bij Theater Walhalla. (zie ook het tijdschema)

Praktisch

Wij zorgen uiteraard voor de fietsen. Goed om te weten: Theater Walhalla is goed bereikbaar met de auto en per openbaar vervoer (zie hun website). Parkeren (betaald) kan in de naastgelegen parkeergarage Q-park Fenix aan de Veerlaan, of in de wijk Katendrecht.

De inschrijving is gesloten!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.