B&T Ontdekkingstocht kansengelijkheid

Woensdag 21 juni 2023 in Rotterdam

 -  Mark Wassenaar  -  Passend Onderwijs

Kansengelijkheid in het onderwijs staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Binnen B&T willen we dit thema graag uitdiepen en onderzoeken. Ga daarom mee met onze fietstour voor onderwijsbestuurders, schoolleiders, beleidsmakers en andere professionals die willen bijdragen aan de kansengelijkheid van onze jeugd.

Het onderwijs geldt vaak als dé grote gelijkmaker, waar hard wordt gewerkt aan het bieden van gelijke kansen. Tegelijkertijd blijkt steeds vaker dat het onderwijs ook verschillende krachten in zich heeft die kansengelijkheid ondermijnen. In hoeverre zijn onderwijsprofessionals en andere betrokkenen zich bewust van de mechanismen die bijdragen aan kansen(on)gelijkheid? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens onze Ontdekkingstocht kansengelijkheid op 21 juni in Rotterdam.

Nieuwe perspectieven

We starten de dag bij BlueCity, een fraaie locatie aan de Rotterdamse Maasboulevard. Na de ontvangst en een eerste presentatie gaan we in kleine groepjes per fiets op bezoek bij bijzondere en inspirerende initiatieven binnen en buiten het onderwijs die kansengelijkheid onder kinderen en jongeren bevorderen. Ook gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, jongerenwerkers, onderwijsvernieuwers, opiniemakers, ambtenaren, wetenschappers en andere denkers en doeners op het gebied van kansengelijkheid. Zo krijgt u inspirerende, nieuwe perspectieven, denkrichtingen en handelingsperspectieven aangereikt om de kansengelijkheid binnen en buiten ons onderwijssysteem te vergroten. We eindigen de dag weer bij BlueCity.

Bowen Paulle

Terwijl we nog druk bezig zijn met de samenstelling van het programma, kunnen we wel al een eerste spreker bekendmaken: dr. Bowen Paulle, onderwijssocioloog aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van Stichting The Bridge Learning Interventions, dat zich richt op het terugdringen van kansenongelijkheid in het onderwijs door de meest kwetsbare leerlingen te ondersteunen. Paulle doet onder meer onderzoek naar onderwijsprogramma’s voor kansarme kinderen. Bijvoorbeeld naar de Amerikaanse methode High Dosage Tutoring, waarbij leerlingen elke dag onder schooltijd een uur lang intensief rekenles van een tutor krijgen. Paulle is ook bekend van zijn optreden in Nablijven, het napraatprogramma bij de veelgeprezen documentaireserie Klassen.

Meld u aan!

De rest van het programma maken we de komende tijd bekend. Via onderstaande button kunt u alvast uw interesse kenbaar maken (als u dat al eerder heeft gedaan, hoeft u dat niet opnieuw te doen). Vul het formulier in en wij houden u op de hoogte.

Ja, ik ben geïnteresseerd in de B&T Ontdekkingstocht kansengelijkheid

    Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt zoals omschreven wordt in de privacyverklaring van B&T. https://www.vbent.org/privacyverklaring/
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.