Onderwijsdromen verwezenlijken

“Een betere wereld begint bij goed onderwijs”, vertelt Hans van Willegen, directeur van B&T. “Alles wat wij doen, is er daarom op gericht om het onderwijs te versterken.” Dit komt terug in de waarden van B&T: ambitie, verbinding, energie en moed. En in de nieuwe huisstijl.

B&T kiest al 35 jaar voor het onderwijs. Dat is niet toevallig, vertelt Hans: “We zijn ervan overtuigd dat we daar de meeste waarde kunnen toevoegen. We kennen de sector en de mensen die er werken. We weten wat werkt en wat niet. Ook na ruim drie decennia leren we elke dag meer over hoe scholen het beste kunnen werken aan kwaliteit. En aan de vorming van kinderen en jongeren.”

Verbinding

B&T bestaat uit verschillende afdelingen die elkaar versterken: organisatieadvies, interim-management, werving & selectie, academie en communicatiecollectief. De B&T’ers doen dat elke dag écht samen, vertelt Hans: “Persoonlijk contact, verbinding en vertrouwen zijn het fundament voor goed samenwerken. Binnen B&T én met onze opdrachtgevers.”

Verbinding betekent ook dat we onze kennis delen. Hans: “Dat doen we elke dag in onze adviestrajecten en we doen dat in publicaties die we gratis beschikbaar stellen, zoals whitepapers en boeken. Dat versterkt onze duurzame aanpak. Samen weten we meer dan alleen.”

Ambitie

De lat ligt hoog voor B&T, vertelt Hans. “We zijn niet snel tevreden en moedigen elkaar en onze opdrachtgevers aan om ambities, verwachtingen en behoeften helder uit te spreken. Onze adviseurs willen écht weten wat scholen en schoolbesturen verder helpt.”

Het doel: helpen om onderwijsdromen te verwezenlijken. Juist daarom richt B&T zich op de mensen die werken in het onderwijs. Zij bepalen immers hoe scholen werken aan kwaliteit en aan de vorming van leerlingen. “Wij begeleiden de werving en selectie van schoolleiders en bestuurders, dragen bij aan hun ontwikkeling en staan naast hen bij het verwezenlijken van hun plannen en dromen.”

Moed en energie

Daar is soms moed voor nodig: “Uiteraard zijn we servicegericht en leveren we maatwerk, maar dat is niet hetzelfde als volgzaam”, aldus Hans. “We gaan moeilijke thema’s of momenten niet uit de weg. We zijn kritisch op onze rol, omdat we weten dat een goede verdeling van eigenaarschap en verantwoordelijkheden noodzakelijk is om tot een oplossing te komen die toekomstbestendig is. Ik bedoel daarmee dat we onze opdrachtgevers in staat willen stellen om na een traject zelf verder te gaan. Wat wij doen, moet duurzaam bijdragen aan goed onderwijs.”

Het werk van een B&T-adviseur is mede daardoor uitdagend en afwisselend: “Als je met ons samenwerkt, ervaar je onze energie en beweging. We inspireren je en dagen je uit om binnen de beperkingen die er zijn te kijken naar wat wél kan. En om concrete stappen te zetten.”

Nieuwe huisstijl

Met de nieuwe huisstijl en met de nieuwe boodschap ‘Creëer een wereld van mogelijkheden’ wil B&T de waarden ambitie, verbinding, energie en moed nog beter naar voren brengen. “We hebben het verhaal van B&T de laatste maanden goed onder woorden gebracht. En bij dat verhaal hoort een ander uiterlijk. Zodat iedereen duidelijk kan zien waar wij voor staan.”

Lees hier meer over de nieuwe huisstijl van B&T.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.