Online reflectiesessie voor leidinggevenden van samenwerkingsverbanden

Schrijf u nu kosteloos in

Samenwerkingsverbanden kennen dit jaar een lastige start. De coronamaatregelen leveren allerlei moeilijkheden op, zeker rond leerlingen die veel begeleiding nodig hebben. De evaluatie Passend onderwijs gaat bovendien tot veranderingen leiden, maar we weten nog niet welke. B&T organiseert daarom een online sessie waarin directeuren en bestuurders van samenwerkingsverbanden elkaar vragen kunnen stellen en suggesties kunnen geven.

De coronamaatregelen blijven om aandacht vragen. Online vergaderen lukt nu wel. Maar het is waarschijnlijk dat we nog maandenlang met een beperkte en meer hybride vorm van onderwijs zullen werken. Wat betekent dat voor de inzet van de begeleiders van het samenwerkingsverband? Welke ontwikkeling zien we  bij het soort ondersteuningsvragen dat in scholen gaat spelen?

Veel samenwerkingsverbanden zitten nog maar net in hun tweede planperiode. Dat betekent dat het vormgeven van de nieuwe doelen net gaat lopen, bijvoorbeeld in intensieve samenwerking tussen regulier en speciaal onderwijs, nieuwe samenwerking met jeugdhulp of een andere inzet van expertise door het samenwerkingsverband. Dat wordt soms gehinderd door de coronamaatregelen. En tegelijkertijd gonst het van de berichten en voorspellingen over wat de evaluatie Passend onderwijs dit najaar gaat bieden. Waar zet u nu op in? Wat kan beter even wachten?

Sparren met andere directeuren en bestuurders van samenwerkingsverbanden

B&T organiseerde op 29 september een online sessie voor directeuren en bestuurders van samenwerkingsverbanden. Deze sessie bood de gelegenheid om vragen te stellen aan elkaar en suggesties te geven op basis van eigen ervaringen. Natuurlijk heeft u eigen formele en informele netwerken. Maar we bieden graag de mogelijkheid om vrijuit, zonder agenda, te sparren met directeuren en bestuurders van samenwerkingsverbanden die u misschien niet zo vaak spreekt. B&T adviseurs Luuk van Aalst en Ron Benjamins hebben deze sessie begeleid.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.