Vertrouwen doet ertoe!

Deelnemers gezocht voor online onderzoek in het VO

In het onderwijsbestuur, het onderwijsmanagement en de dagelijkse praktijk wordt steeds vaker gesproken over vertrouwen. Op alle niveaus is er behoefte aan. Tussen scholen en beleidsmakers op het ministerie van OCW, tussen leraren en de schoolleiding, maar ook in de samenwerking met ouders. Niet zonder reden. Vertrouwen draagt bij aan het realiseren van ambities en een goede samenwerking en faciliteert de onderlinge dialoog. Je kunt er niet omheen: vertrouwen doet ertoe!

Het belang van vertrouwen benoemen is echter een ding, het daadwerkelijk geven van vertrouwen is een tweede. Behoeften zeggen weinig over de feitelijke aanwezigheid. Herkenbaar? Vindt u vertrouwen tussen leraren, schoolleiding en het schoolbestuur een belangrijk thema, maar blijft het een abstract begrip en mist het concrete inhoud? Of wordt vertrouwen wel ervaren, maar is niet duidelijk welke factoren in de organisatie hieraan bijdragen? Als dit vragen zijn waarop u het antwoord schuldig moet blijven, bent u niet de enige. Vertrouwen is een belangrijke, maar net zo complexe aangelegenheid. Door inzichtelijk te krijgen waar het om draait bij vertrouwen kunt u het met meer succes inzetten.

Deelnemers gezocht

Masterstudente Roos Peters doet binnen B&T onderzoek naar onderling vertrouwen tussen leraren, schoolleiding en schoolbesturen in het voortgezet onderwijs. Het betreft een afstudeeronderzoek voor de masterstudie Vraagstukken van beleid en organisatie. Als u meer wilt weten over de rol van vertrouwen in het voortgezet onderwijs en praktische handvatten wilt ontvangen om vertrouwen te versterken en benutten, dan is dit onderzoek ook voor u van betekenis en nodigen wij u uit om deel te nemen.

Wat houdt het in?

Het onderzoek bestaat uit een korte, online vragenlijst voor leraren, schoolleiders en schoolbesturen in het VO. Deelname kost maximaal 15 minuten en antwoorden worden vertrouwelijk behandeld. Wilt u deelnemen, dan kunt u zich tot 17 april 2015 aanmelden. Na uw aanmelding sturen wij u via e-mail een link naar de vragenlijst.

Wat levert het op?

Behalve de belangrijkste conclusies en aanbevelingen van het onderzoek, ontvangt u na afloop als dank voor uw deelname het boekje Kwaliteitszorg heeft een geest. Desgewenst gaat Roos Peters dan ook graag met u in gesprek over de onderzoeksresultaten.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.