Duurzaam samenwerken voor de volgende generatie

Mijn interesse in het onderwijs komt vooral door mijn enthousiasme voor de volgende generatie. Het is een cliché, maar kinderen zijn de toekomst en onderwijs is van cruciale belang. De klas is immers de samenleving in het klein, divers in vele facetten, en ieder kind levert zijn eigen bijdrage.

De leeromgeving op school hoort volgens mij een aanvulling te zijn op de opvoeding thuis. Kinderen leren er verbindingen aan te gaan én om te gaan met verschillen. Als volwassenen dienen wij de leeromgeving te faciliteren en zorg te dragen voor een fijne en veilige schooltijd.

Zingeving

In mijn rol als adviseur draag ik bij aan goed onderwijs door ondersteuning te bieden aan schoolteams en besturen. Ik ben observerend, oplettend en onderzoekend. Wat mij kenmerkt is mijn ervaring met bijzonder onderwijs en levensbeschouwelijke diversiteit. Ik weet als geen ander het belang van zingeving en persoonlijke ontwikkeling; deze elementen hoop ik toe te voegen in mijn werk.

Vraag achter de vraag

Ik ben onder meer opgeleid als geestelijk verzorger: een vak waarin luisteren en op zoek gaan naar ‘de vraag achter de vraag’ van essentieel belang zijn. Ik neem graag de tijd voor de mensen binnen een organisatie: wat drijft hen in het werk, wat inspireert hen? Zelf word ik graag geïnspireerd door naar musea te gaan, te lezen of te wandelen.