Onderwijs is de basis van een fijne samenleving

Onderwijs in zijn mooiste vorm is een vonk van inspiratie voor een leven van leren en ontwikkelen. Onderwijs is ook de plek waar kinderen de basisvaardigheden opdoen om hun eigen pad te kunnen kiezen. Ze leren er over de samenleving en hun plaats daarin.

Ik lever graag een (bescheiden) bijdrage om dit allemaal mogelijk te maken en onderwijsorganisaties in staat te stellen elke nieuwe generatie zo goed mogelijk op te leiden. Want onderwijs is de basis van een fijne samenleving.

Kritisch en creatief

Ik begin met het zoeken naar de juiste vraag. Die vraag leidt naar wat er voor de organisatie echt toe doet. Ik heb een voorkeur voor complexe vraagstukken en strategische en organisatorische puzzels. Mijn aanpak is een mix van kritische analyse en creativiteit. De kritische blik is nodig om kwesties te doorgronden, creativiteit is nodig voor nieuwe ideeën.

Samenwerking

In mijn werk zet ik mij in als adviseur of interim-manager en ik begeleid ook organisatieveranderingen. Ik ben heel betrokken en geloof in de kracht van samenwerking. Daarom zoek ik altijd naar de verbinding tussen mensen. Samen met hen ga ik aan de slag om de oplossing te vinden die het beste bij hun organisatie past. Ik houd altijd het resultaat voor ogen en ben gedreven om kwaliteit te leveren.

Mijn achtergrond is breder dan het onderwijs. Ik ben begonnen in de zorgsector en heb, als adviseur en manager, veel ervaring met bedrijfskundige vraagstukken: van visie- en strategieontwikkeling tot proces- en organisatie-inrichting.