SLO zoekt … jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn SLO, het landelijk expertisecentrum voor het curriculum. We zijn de curriculummakers van Nederland. We willen waarde toevoegen aan het onderwijs, zorgen dat het almaar beter wordt. Werken bij SLO is werken op dé plek waar wetenschap, beleid, praktijk en maatschappij samenkomen. Een inspirerende plek vol vakexperts, didactici, onderzoekers, leraren, promovendi, curriculumexperts en professionals met een hart voor onderwijs. Bij SLO heb je de kans om iets te betekenen voor het onderwijs op landelijk niveau. In ons fraai gelegen kantoor direct naast het centraal station van Amersfoort is het prettig werken. SLO kent een uitgebreid introductieprogramma voor alle nieuwe collega’s en er zijn ook verschillende intervisie- en werkgroepen. Elke nieuwe medewerker wordt begeleid door een ervaren collega die je inwerkt en je vertrouwd maakt met alles wat er in die eerste maanden op je pad komt.

Het werkprogramma van SLO

Momenteel werkt SLO, in opdracht van het ministerie van OCW, aan de actualisatie van de kerndoelen en examenprogramma’s voor primair, voortgezet en (voortgezet) speciaal onderwijs. SLO werkt daarnaast aan de opstart van een nieuw programma, waarin we in samenhang verder werken aan het versterken van de basisvaardigheden, het ontwikkelen van leerlijnen en handreikingen en curriculumontwikkeling op school willen versterken. Ook werkt SLO aan het programma om het vmbo te vernieuwen door onder andere nieuwe praktijkgerichte programma’s te ontwikkelen en pilotscholen te begeleiden in het beproeven daarvan.

SLO heeft programmateams ingericht om bovenstaande trajecten te realiseren en de uitgangspunten van de programma’s en eenduidige werkwijze te bewaken. In meerdere programmalijnen werken leraren, vakexperts en onze eigen curriculumexperts gefaseerd samen. SLO zoekt voor diverse functies nieuwe collega’s om bij te dragen aan deze mooie opdrachten.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken meerdere nieuwe collega’s die samen met ons, het onderwijsveld en andere experts aan de slag  gaan om de zojuist beschreven werkopdrachten te realiseren. We zijn geïnteresseerd in jouw kwaliteiten, ambities en dromen. Waar je ter wereld kwam, wat jou inspireert of waarin je gelooft, van wie je houdt of hoe je jezelf identificeert, zijn aspecten die we omarmen, omdat deze jou vormen als professional en als collega.

We hebben een vacature voor de volgende functies:

1. Vakexpert Nederlands
2. Vakexpert Bewegen en Sport
3. Vakexpert Praktijkgerichte programma’s vmbo
4. Communicatiemedewerker
5. DTP’er/vormgever
6. Curriculumontwikkelaar/onderwijskundige
7. Expert monitorings- en evaluatieonderzoek
8. Expert onderwijs-/curriculumonderzoek
9. Applicatieontwikkelaar
10. Programmasecretaris

De vacatureprofielen vind je in het informatiepakket op de vacaturepagina.

Praktische informatie en procedure 

Het is mogelijk om online kennis te maken met een ambassadeur van SLO, om zo op informele wijze meer te horen over de organisatie en de functie. In de afzonderlijke profielen staat de praktische informatie en sollicitatieprocedure per functie toegelicht.

Voor alle functies geldt in principe als datum van indiensttreding 1 januari 2024. Het gaat bij alle functies om een projectaanstelling voor een jaar met zicht op verlenging van twee jaar (voor een aantal functies is detachering vanuit huidige werkgever bespreekbaar).

Als een van de functies je aanspreekt en je jezelf in dit profiel herkent, horen wij graag van je.

Meer informatie over SLO vind je op www.slo.nl.

Pauline Zwaal-Arora
senior adviseur en directeur B&T werving en selectie