Aandacht voor wie je als leider wilt zijn

Ik heb geleerd, gezien en ervaren dat leiders geluk ervaren als ze weten dat ze ertoe doen. Dat kun je even bereiken als je ego wordt gestreeld doordat je complimenten krijgt, of doordat je positie claimt. Meer wezenlijk en duurzaam komt dit geluk als je kunt werken vanuit je ware zelf en je zo getuige bent van je impact.

In mijn werk gaat het over hoe mensen zich in hun functie en tussen functies bewegen. Leiderschap staat centraal om onderwijs te kunnen bieden dat haar maatschappelijke opdracht optimaal invult. Leiderschap in functie én persoonlijk leiderschap in iedere functie. Elke schakel draagt bij aan de kwaliteit. Dat geldt ook binnen B&T.

Leiderschapsontwikkeling 

Als begeleider van professionele ontwikkeling help ik leiders en andere onderwijsprofessionals bij vragen als: Wie ben ik, wat drijft me en wat geeft energie? Welk aangeleerd of aan te leren gedrag ligt daar dichterbij of verder vanaf? Wat vraagt de omgeving van mij en hoe breng ik dat dichter bij mijn natuurlijke kunnen en willen? Wat zijn volgende stappen? Dit zijn vragen die we ook thuis in ons gezin blijven stellen en proberen te beantwoorden vanuit hoofd, hart en buik.

Interne en externe mobiliteitsvraagstukken

Op deze manier begeleid ik interne en externe mobiliteitsvraagstukken. Intern kan dit een individuele vraag zijn of een collectieve: hoe kunnen wij op een meer talentgerichte manier naar onze medewerkers kijken? Zodat zij binnen onze organisatie met plezier werken en doorstromen en we onze gezamenlijke opgave vandaag en morgen verder kunnen brengen.

Ook in werving- en selectietrajecten speelt de vraag naar een duurzame match tussen mens en organisatie. Hierbij begeleid ik samen met de opdrachtgever de verkenning van de context en de leiderschapsopgave in de wervingsfase. Daarna volgt een gezamenlijk, waarderend en zo gelijkwaardig mogelijk onderzoek naar en met kandidaten. Het samen puzzelen en ontrafelen van wat we zien bij en met kandidaten is iedere keer opnieuw interessant en leerzaam. Wat zie jij als je goed kijkt? We horen hetzelfde, maar verstaan wellicht iets anders. Dezelfde observaties leiden tot verschillende interpretaties, die we vervolgens uiteenlopend beoordelen.  Ik krijg er energie van om een proces te begeleiden waarin een organisatie en een kandidaat naar elkaar toe bewegen

Verschillende rollen

In de verschillende rollen die ik namens B&T bekleed, ben ik gericht op het begeleiden en/of (leren) waarderen van (persoonlijk) leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Als werving- en selectieadviseur, begeleider van leiderschapstrajecten, coach en ook als directeur werving & selectie en verantwoordelijke voor onze sHRM-dienstverlening. Mijn stijl is aandachtig, inlevend en resultaatgericht.

Gedreven

Bij B&T werken we met een groot aantal adviseurs. Allemaal net als ik gedreven om bij te dragen aan goed onderwijs. We staan naast bestuurders, leiders en professionals en werken met aandacht. Hierbij zetten we alle expertises in die we vanuit de breedte van ons bureau kunnen bieden. Onze interventies zijn gericht op duurzame ontwikkeling. Wij achterhalen vragen achter vragen en werken waarderend én scherp. Als partner voor al die onderwijsprofessionals die (blijven) dromen van nog meer positieve impact op het leren van leerlingen. En die net als wij die dromen willen waarmaken.