Aandacht voor wie je als leider wilt zijn

Ik heb geleerd en gezien dat je als leider gelukkig bent als je bewijs krijgt dat je ertoe doet. Dat kun je even bereiken als je ego wordt gestreeld doordat je complimenten krijgt of positie claimt. Meer waarachtig en duurzaam komt dit geluk als je getuige bent van je impact. Dan komt het voort uit je drijfveren. Dat waar je echt energie van krijgt. Je laat je zien en ontmoet de ander.

Leiderschap staat centraal om onderwijs te kunnen bieden dat haar maatschappelijke opdracht optimaal invult. Leiderschap in functie én persoonlijk leiderschap in iedere functie. Elke schakel draagt bij aan de kwaliteit. Bij B&T staan we naast de bestuurders, leiders en professionals. We dragen in onze opdrachten bij met de aandacht en expertise die we vanuit de breedte van ons bureau kunnen inbrengen. Onze interventies zijn gericht op duurzame onderwijsontwikkeling en het organiseren van onze eigen misbaarheid.

Leiderschapsontwikkeling 

Als procesbegeleider begeleid ik professionele ontwikkeling, om leiders en andere professionals in het onderwijs te ondersteunen bij vragen als: wie ben ik, wat drijft me en wat geeft energie? Welk aangeleerd of aan te leren gedrag ligt daar dichterbij of verder vanaf? Waar streef ik naar? Wat vraagt de omgeving van mij en hoe breng ik dat dichter bij mijn natuurlijke kunnen en willen? Hoe beïnvloed ik mijn omgeving en behaal ik mijn doelen vanuit mijn authenticiteit? Wat zijn mijn volgende stappen? Dit zijn vragen die we ook thuis in ons gezin blijven stellen en proberen te beantwoorden vanuit hoofd, hart en buik.

Talentgericht

Op deze manier begeleid ik interne en externe mobiliteitsvraagstukken. Dit kan gaan om een individuele vraag: wat is een stap waarmee ik, met mijn natuurlijke talenten, effectief en gelukkig ben en ik me verder kan ontwikkelen binnen of buiten mijn organisatie? Of vanuit een collectief: hoe kunnen wij op een meer talentgerichte manier kijken naar onze medewerkers, zodat zij binnen onze organisatie – op een wijze die past bij hun talenten – duurzaam inzetbaar zijn en we samen floreren?

Duurzame match

Ook in werving- en selectietrajecten speelt de vraag naar een duurzame match tussen mens en organisatie. Hierbij begeleid ik samen met betrokkenen het onderzoek van de context en de leiderschapsopgave in de wervingsfase. Daarna volgt een gezamenlijk, waarderend en zo gelijkwaardig mogelijk onderzoek naar en met kandidaten. Het samen puzzelen en ontrafelen van wat we zien bij en met kandidaten is iedere keer opnieuw interessant en leerzaam. Wat zie jij als je kijkt? We horen hetzelfde, maar verstaan wellicht iets anders. Dezelfde observaties leiden tot verschillende interpretaties die we vervolgens uiteenlopend beoordelen. Ik krijg er energie van als het in zo’n proces lukt om perspectieven naast elkaar te leggen, elkaars zienswijze te erkennen, en de nieuwsgierigheid gaandeweg toeneemt.

Verschillende rollen

In de verschillende rollen die ik namens B&T bekleed, ben ik gericht op het begeleiden en/of (leren) waarderen van (persoonlijk) leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Als coach, intervisiebegeleider, procesbegeleider en werving- en selectieadviseur. Als dit ondersteunend is, maak ik daarbij gebruik van instrumenten als de Talenten Motivatie Analyse.

Mijn stijl is onderzoekend en inlevend: ik ga naast je staan, kijk door jouw ogen mee, stel vragen en voeg perspectieven toe. Met procesaandacht blijf ik schakelen tussen het hier en nu en het daar en dan, tussen praktisch en abstract en natuurlijk tussen waar we staan en het beoogde resultaat.

Gedreven

Bij B&T werken we met een groot aantal adviseurs. Allemaal net als ik gedreven om bij te dragen aan goed onderwijs, met een diversiteit aan relevante expertises. Wij achterhalen vragen achter vragen en werken waarderend én scherp. Als partner voor al die onderwijsprofessionals die blijven dromen van nog meer positieve impact op het leren van leerlingen. En die net als wij die dromen willen waarmaken.