Directeur De Kolibrie

Vacatures

Stichting Meerkring, een ambitieuze stichting voor openbaar en algemeen bijzonder onderwijs in Amersfoort is voor De Kolibrie, een cluster 4 (OZA) school, op zoek naar een directeur.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een directeur die sociale vaardigheid ‘ademt’. Iemand die onze ontwikkelingen verder borgt en de ingezette plannen voortzet. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de doelgroep. Ben jij de positieve, energieke, empathische en meedenkende directeur die wij zoeken? Dan hopen wij jou binnenkort te zien! 

Het bestuur van Meerkring is op zoek naar een directeur voor de Kolibrie die de school continuïteit kan bieden. Met het oog daarop verwachten we van de nieuwe directeur dat deze zich voor langere tijd wil verbinden aan de school. 

We zoeken een directeur met een onderwijshart dat sneller gaat kloppen bij deze complexe, specifieke en kwetsbare doelgroep. Je hebt ervaring en/of affiniteit met deze complexe vorm van onderwijs en zorg of vanuit intrinsieke motivatie de bereidheid je verder daarin te verdiepen. Het is belangrijk om de routes binnen het speciaal onderwijs te kennen.
Binnen Meerkring heb je een (pro)actieve rol in beleidsontwikkeling en uitwisseling van expertise waarmee jij bijdraagt aan een stevige verbinding met de andere Meerkringscholen, het college van bestuur en het bestuursbureau. Vanuit jouw eigen visie lever je een bijdrage en zorg je ervoor dat dit geïntegreerd wordt in het korte-, langetermijnbeleid en de doelstellingen van de school. Vanuit vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding werken we professioneel samen. Iedereen is welkom bij Meerkring en draagt actief bij aan een inclusieve en veilige omgeving voor kinderen, ouders/verzorgers en medewerkers. We stimuleren persoonlijk leiderschap en hebben focus op talentontwikkeling. 

Wat bieden wij?
Een uitdagende functie op een mooie school waar je het verschil kunt maken. Er staat een sterk en ambitieus team dat van goed naar beter wil en een voorloper wil zijn. Medewerkers zijn trots op het aanbod van de Kolibrie. Zorg en onderwijs werken nauw samen met vaste gezichten en vaste structuren en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als directeur kan je hierdoor echt bijdragen aan het bieden van de juiste zorg en onderwijs aan de leerlingen. 
Binnen Meerkring is er veel ruimte voor ontwikkeling, zo wordt er volgend jaar gestart met een leiderschaps-ontwikkelprogramma. Door de grote diversiteit aan scholen binnen de stichting valt er ook veel van elkaar te leren. Er is een open cultuur waarbinnen iedereen welkom is.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een functie van 1,0 fte (0,8 fte is bespreekbaar) in schaal D12 conform de cao voor primair onderwijs. Om ook de aansturing van het zorgpersoneel formeel onder de directeur te laten vallen zal deze voor 0,3 fte ‘gedetacheerd’ worden aan ’s Heeren Loo.

Organisatie

Meerkring is een stichting die openbaar en algemeen bijzonder onderwijs verzorgt op 21 scholen in Amersfoort en Soest. Binnen Meerkring zetten meer dan 600 professionals zich iedere dag met hart en ziel in voor de kinderen. Stichting Meerkring omvat 14 basisscholen en 7 scholen voor speciaal (basis)onderwijs. De Kolibrie is een OZA (onderwijszorgarrangement, cluster 4) voor leerlingen van 6 tot en met 12 jaar, die uitvallen binnen het reguliere speciale onderwijs (so/sbo). 

Meer informatie

Lees voor meer informatie de profielschets.

Spreekt deze vacature je aan? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae uiterlijk 9 januari 2023 via het sollicitatieformulier op deze pagina. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Alice Fischer via 088-2051600.

Belangrijke data:

  • Het (online) voorselectiegesprek vindt plaats op 12 januari 2023.
  • De eerste gespreksronde met de benoemingsadviescommissie wordt gehouden op 16 januari 2023.
  • De tweede ronde wordt gehouden op 24 januari 2023.

De reactietermijn is inmiddels verstreken. U kunt helaas niet meer solliciteren.