Arbeidsmarktcommunicatie

Hoe profileer ik me als een aantrekkelijke werkgever?

Nederland kampt met een krappe arbeidsmarkt, zeker binnen de onderwijssector. Het vergt een inventieve aanpak om toch de juiste kandidaten te vinden, te interesseren en te overtuigen. Hoe beter u weet waar u als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij u willen solliciteren.

Om tot een gedegen aanpak te komen van uw arbeidsmarktcampagne, brengen we eerst een aantal zaken in kaart. We doen een externe analyse waarbij we ingaan op vragen als: hoe ziet de arbeidsmarkt er nu en in de toekomst uit binnen uw werkgebied? En: hoe profileren andere onderwijsorganisaties zich binnen uw regio? Daarnaast doen we een interne analyse waarbij we kijken naar aspecten als: waarom hebben medewerkers gekozen om voor uw organisatie te werken? Wat zijn hun drijfveren?

Ontzorgen

Dit zijn de bouwstenen voor een communicatiestrategie waarmee we u als werkgever zodanig in de markt zetten dat de juiste kandidaten zich aangetrokken voelen. Behalve bij de strategie kunnen wij u ook ontzorgen bij de ontwikkeling, invulling en uitvoering van campagnes. Wij werken – indien gewenst – samen met onze collega’s van B&T werving & selectie.

Meer weten?

In het artikel Een andere kijk op het aantrekken van medewerkers legt Claudia Smit, directeur B&T communicatiecollectief, uit hoe je succesvol kunt werven in tijden van een krappe arbeidsmarkt. Heeft u vragen over B&T communicatiecollectief, wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u eens van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Een andere kijk op het aantrekken van medewerkers

Hoewel B&T jaarlijks circa 120 werving- en selectieprocedures met succes afrondt, blijkt door de krappe arbeidsmarkt ook weleens dat een klassieke manier van medewerkers werven onvoldoende oplevert. Het kan dan interessant zijn om met een andere blik naar werving te kijken.

31
mei
Innovatief werven bleek een succes voor Ronduit

Bestuurder Jan Zijp van Ronduit zag zich het afgelopen voorjaar voor een moeilijke opgave gesteld: in korte tijd tijdens de lockdown drie nieuwe locatiedirecteuren vinden voor het volgend schooljaar. Met behulp van een bijzondere wervingsprocedure van B&T communicatiecollectief slaagde Ronduit toch in deze missie.

15
sep
B&T - Word Bijzonderwijzer
Bijzonderwijs werft 20 nieuwe leerkrachten

Hoe werf je in deze krappe tijden twintig nieuwe leerkrachten? Dat lukte het schoolbestuur Bijzonderwijs in Amsterdam Zuidoost dankzij een sterke positionering en een goed onderbouwde wervingscampagne.

28
okt
Claudia Smit

senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Aanmelden voor onze nieuwsbrief