Arbeidsmarktcommunicatie

Hoe profileer ik me als een aantrekkelijke werkgever?

De arbeidsmarkt is krap, zeker in het onderwijs. Het vinden, interesseren en overtuigen van de juiste kandidaten vereist een inventieve aanpak. Hoe beter je weet waar je als organisatie voor staat, hoe beter kandidaten weten of ze bij jou willen solliciteren.

We pakken jouw arbeidsmarktcampagne gedegen aan. Eerst doen we een externe analyse: hoe ziet de arbeidsmarkt er nu en in de toekomst uit in jouw werkgebied? En hoe profileren andere onderwijsorganisaties zich in jouw regio? We maken ook een interne analyse, waarbij we bijvoorbeeld kijken naar waarom medewerkers voor jouw organisatie hebben gekozen.

Ontzorgen

Dit zijn de bouwstenen voor een communicatiestrategie waarmee we jou als werkgever zo in de markt zetten dat de juiste kandidaten zich aangetrokken voelen. Daarnaast kunnen we ook campagnes ontwikkelen en uitvoeren, eventueel samen met onze collega’s van B&T werving & selectie.

Wil je meer weten?

In het artikel Een andere kijk op het aantrekken van medewerkers vertelt Claudia Smit, directeur B&T communicatiecollectief, hoe je succesvol kunt werven op een krappe arbeidsmarkt. Heb je vragen over B&T communicatiecollectief of wil je van gedachten wisselen over een communicatievraagstuk? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd nieuws

Een andere kijk op het aantrekken van medewerkers

Hoewel B&T jaarlijks circa 120 werving- en selectieprocedures met succes afrondt, blijkt door de krappe arbeidsmarkt ook weleens dat een klassieke manier van medewerkers werven onvoldoende oplevert. Het kan dan interessant zijn om met een andere blik naar werving te kijken.

Innovatief werven bleek een succes voor Ronduit

Bestuurder Jan Zijp van Ronduit zag zich het afgelopen voorjaar voor een moeilijke opgave gesteld: in korte tijd tijdens de lockdown drie nieuwe locatiedirecteuren vinden voor het volgend schooljaar. Met behulp van een bijzondere wervingsprocedure van B&T communicatiecollectief slaagde Ronduit toch in deze missie.

B&T - Word Bijzonderwijzer

Bijzonderwijs werft 20 nieuwe leerkrachten

Hoe werf je in deze krappe tijden twintig nieuwe leerkrachten? Dat lukte het schoolbestuur Bijzonderwijs in Amsterdam Zuidoost dankzij een sterke positionering en een goed onderbouwde wervingscampagne.

Claudia Smit
senior adviseur en directeur B&T communicatiecollectief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief