Oriëntatiebijeenkomst voor zij-instromende schoolleiders

Het basisonderwijs zoekt schoolleiders. Wil jij het verschil maken?

Heb jij leidinggevende ervaring en speel je al een tijdje met de gedachte deze in te zetten in het basisonderwijs? Een mooie maar ook flinke stap die ongetwijfeld de nodige vragen oproept. Over het basisonderwijs, het vak en natuurlijk over hoe dit aansluit bij jouw mogelijkheden en wensen. Kom voor de antwoorden naar onze Oriëntatiebijeenkomst voor zij-instromende schoolleiders op woensdag 5 april in Amsterdam.

Tijdens de Oriëntatiebijeenkomst kom je alles te weten over de éénjarige route naar het schoolleiderschap in het basisonderwijs, die B&T aanbiedt in samenwerking met de Thomas More Leiderschapsacademie (TML). De basis van die route is de opleiding Vakbekwaam schoolleider voor zij-instromers. Kernopleider Robert Mentink gaat tijdens de bijeenkomst uitgebreid in op de vraag: wat houdt dat eigenlijk allemaal in, schoolleider zijn in het primair onderwijs? Wat betekent het om leiding aan een schoolteam te geven, wat vraagt het van me, kan ik het, wil ik het? Verder vertelt een zij-instromende schoolleider over zijn/haar ervaringen in het onderwijs en op de opleiding.

Loopbaantraject in één dag

Deelnemers aan de Oriëntatiebijeenkomst krijgen vooraf een uitgebreide vragenlijst toegestuurd, de Talenten Motivatie Analyse (TMA). De TMA is een persoonlijkheidsmeting en een instrument om jouw drijfveren als bouwstenen van je persoonlijkheid in kaart te brengen. Je vult deze lijst thuis in en bespreekt de uitkomsten in een persoonlijk TMA-gesprek na afloop van de Oriëntatiebijeenkomst of, in overleg, op een ander moment. Op basis hiervan krijg je van B&T een ontwikkelingsgericht advies over jouw persoonlijke route naar het schoolleiderschap. Is het verstandig om de overstap al dan niet te maken? En zo ja: welke extra modules boven op het minimale jaarprogramma zijn voor jou van belang? De Oriëntatiebijeenkomst, de TMA en het advies vormen bij elkaar een soort loopbaantraject in één dag.

Programma 5 april

Voorafgaand aan de Oriëntatiebijeenkomst vul je de uitgebreide TMA in. Ook stuur je je cv op en een aantal vragen die in jouw verkenning van belang zijn. De bijeenkomst duurt van 9.30-12.30 uur en bestaat uit deze onderdelen:

  • Inleiding door Robert Mentink over schoolleider zijn in het primair onderwijs. Wat is het, kan ik het en wil ik het?
  • Een zij-instromer vertelt over zijn/haar ervaringen in het basisonderwijs en met de opleiding.
  • Pauline Zwaal-Arora vertelt wat B&T voor jou kan betekenen, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een (betaalde) leerwerkplek of een baan? En wat moet/kun je zelf doen?

Robert Mentink is managing partner en kernopleider van TML. Pauline Zwaal-Arora is directeur B&T werving & selectie en heeft jarenlange ervaring in coaching en met de TMA.

Meld je aan!

Ben je enthousiast? Neem contact met ons op. De kosten bedragen € 495,- (incl. TMA).