Interim-manager B&T aan de slag bij Cornelius Haga Lyceum

Saskia Grotenhuis tijdelijk aangesteld als directeur

Saskia Grotenhuis is vanuit B&T interim-management per vandaag tijdelijk toegevoegd aan het directieteam van het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Haar opdracht is specifiek en kortdurend: breng de huidige situatie op het gebied van onderwijs, personeel en organisatie in kaart, prioriteer de uitdagingen en doe een voorstel voor een plan van aanpak.

Tegelijk met de tijdelijke aanstelling van Saskia Grotenhuis benoemde de school vandaag ook een nieuwe dagelijks bestuurder, Raşit Bal. Hij is belast met het besturen van de stichting en de school, geeft leiding aan de staf en houdt toezicht op de directie. Behalve voor het dagelijks bestuur is Raşit Bal verantwoordelijk voor de portefeuilles externe samenwerking, financiën en identiteit. Met deze versterking van het bestuur en de dagelijkse leiding komt er een eind aan een onrustige periode en kan de school zich weer volledig richten op de realisatie van goed islamitisch onderwijs.

Bijdragen aan goed onderwijs

Het Cornelius Haga Lyceum is een school voor voortgezet onderwijs in Amsterdam op islamitische grondslag. De school startte enkele jaren geleden en groeide sindsdien gestaag. Volgend jaar telt de school ruim 400 leerlingen. “Dat zijn leerlingen die recht hebben op goed onderwijs”, zegt Hans van Willegen, algemeen directeur van B&T. “En daar willen wij aan bijdragen. In beginsel ondersteunen wij elke bekostigde onderwijsinstelling die goed onderwijs wil bieden. Toen de voorzitter van het bestuur, Mohammed Laamimach, zich dan ook tot ons wendde met de vraag om een interim-directeur, zijn wij in ons netwerk op zoek gegaan.”

Tot voor kort was Saskia Grotenhuis directeur-bestuurder van de Openbare Scholengemeenschap Bijlmer (OSB), een functie die zij ongeveer tien jaar bekleedde. “Zij beschikt over de juiste ervaring en expertise om het Cornelius Haga Lyceum in deze lastige fase van zijn bestaan te ondersteunen”, aldus Hans van Willegen. “Wij kijken uit naar een open en succesvolle samenwerking.”

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.