Schoolleiders aan zet

Onlangs verschenen in VO-magazine

Het komende jaar wordt een spannende tijd voor het Schoolleidersregister VO. Op 1 juli wordt de Stichting SRVO opgericht, die vanaf 1 januari 2016 eigenaar wordt van het schoolleidersregister. Vanaf die datum doen de VO-raad en de VO-academie een stapje terug en zal de rol van schoolleiders steeds groter worden.

B&T’er Hans van Willegen is projectleider Schoolleidersregister VO bij de VO-academie. In de juni-editie van het VO-magazine licht hij de oprichting van de nieuwe stichting SRVO toe. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken de stichting technisch in te richten en de organisatie op te tuigen. Maar, zo zegt hij in het VO-magazine, “cruciaal is dat schoolleiders zich aangesproken voelen en zich door registratie aan het register willen verbinden. We blijven daarom benadrukken dat het echte doel is dat schoolleiders zich permanent blijven ontwikkelen omdat hun veranderende omgeving dat vraagt en omdat zij een voorbeeldfunctie hebben richting medewerkers. Het register is slechts een middel om over die ontwikkeling te communiceren, met elkaar en de omgeving.”

Meer lezen?

Het complete interview met Hans van Willegen in het VO-magazine vindt u hier. Heeft u vragen, neemt u dan gerust contact met Hans op. Zijn contactgegevens vindt u elders op deze pagina.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.